Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 19.04.2012., 15:43   #6275
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
...i treči dan pišem oglas

Od ove godine je Elektrokem uveo u svoj prodajni program i Hypex pa kad se več tamo uzima driver , nebi bilo zgorega bar pitat za amp.
Nisam znao, nek provjeri.

Citiraj:
Kristijane , zbog toga se i ne ulazi u samogradnju.
U samogradnju se čovjek upušta jer želi bolje nego što dobije u trgovini za isti novac ... izvlačenje uloženih sredstava ako ti se ne svidi je unaprijed propali slučaj i zbog toga se u projekte ne ulazi na tri.četr,sad.
Ovo je sub i provjereni projekt. Koliko realno može fulat, i što mu se može ne svidit? Inače, moj je komentar bio odgovor komentaru da se tvornički uradak da prodat na njuškalu, i naslijednom postu sa preporukom na još skuplju samogradnju...

Citiraj:
a faza?
Što faza? Ako podesi udaljenost suba na receiveru, nebi smio imati problema. U svakom slučaju može sub držat što bliže zvučnicima, ili u krajnjoj liniji zamjenit konektore na istima?

Citiraj:
nekako sam od tebe očekivao da si svjestan koliko bi trebalo uložit u pasivnu skretnicu za sub. To 'za probu' nema nimalo smisla...
Pa, za probu je li mu dovoljna snaga jednog kanala recievera mi nema smisla radit skretnicu trećeg reda. 6db, 100Hz, i ništa više. Ak bude zadovoljan, nek radi nešto kompliciranije. A ta mi je opcija najmanje draga, jer u recieveru već ima 24db koja čeka da se iskoristi...

Citiraj:
Meni se nije sviđala ideja plate ampa kad htio diy sub. Osim što mi se nije sviđao trošak nije mi se sviđalo drmusanje pojačala , htio sam i više slobode za konfiguriranje svega po vlastitim preferencama ...tako da sam se odrekao biampinga i odvojio onaj Rotelov 1070 za novu svrhu. Nastranu što je upotreba tog ampa u tu svrhu bila mali grijeh , sitacija je tražila izradu zasebnog kontrolora ( gain ,volume, boost, Q, LP , Faza , HP / za svaki kanal zasebno) gdje je otišlo najmanje 1000kn ... i sve skupa dovelo do toga da je par plate ampova bio jeftiniji a i primjereniji za tu svrhu.
Ubrzo se tome pridružila i parametrička ekvilizacija a ni danas nemam plate ampove več četvrto pojačalo. Uglavnom , zbog toga svega , najbolji savjet koji ja mogu dati je: Kupi plate amp , zavidaj isti na kutiju , upali i slušaj
Pretpostavljam da tebi izvor nije reciever?

Citiraj:
Zadnja 4 mjeseca se u ogladsniku vrti par Scan Speak 26w8861 u TL kutijama...
Nice.

Citiraj:
Prvo , koliko znam spomenuti driveri se i rade samo s jednom zavojnicom.
Drugo , zbog čega je u dodatnim problemima s jednim pasivnim vuferom?

Zbog čega ...zar nisi rekao da bi trebalo samo zakačit amp na sub out na resiveru i vozi. Radit če. Ionako je to .1
btw, jedna mozgalica.
Što kad u DVC subu jedna zavojnica želi naprijed a druga nazad.
Zašto bi to htjela? Reciever šalje obrađeni signal na preout, eventualno može doći do 1db gubitaka ako ima fazne razlike među izlazima, a taj gubitak se dešava i kod klasičnog bridge-a. Mora samo pazit da ispravno spoji polove na driveru i na ampu.