View Single Post
Staro 19.04.2012., 14:50   #8
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Citiraj:
Autor krešo Pregled postova
Hm, nije uopće izrežirana da taj disk ispadne bolji, nego on to jednostavno je. Intel se punih godinu dana "igrao" sa kontrolerom (fimwareom) dok ne postignu željeni nivo pouzdanosti. Njihovu tehnologiju drugi proizvođači na SF-2281 neće dobiti još neko vrijeme, ako uopće. Ne znam kakav je točno ugovor između Intela i SF-a. Opet, ta pouzdanost se tek treba pokazati, no za sada su pozitivna iskustva kod svih (iskustva kupaca po stranim forumima, itd.)

S druge strane disk je jako brz, a ostatak je konkorencije tu negdje, no nema ih puno bržih. Uz to, nemoj zaboraviti na 5 godišnje jamstvo koje ne daje nitko sa SF kontrolerima i po tome je ovaj SSD daleko ispred svih (osim Kingstona koji kupuje od Intela).

S treće strane, jako je skup, kad je došao na tržište koštao je preko 4tkn, a sada je oko 3tkn. No, kao što sam i napisao u recenziji, očito plaćaš ime, pouzdanost (koju još treba utvrditi) i garanciju.

GB/s greške ispravljene.

Usporedba s Force 3 ima, a za ostale sam diskove lijepo naveo zašto su i dalje u tablicama. Vertex 3 nisam testirao, niti sam ga igdje mogao nabaviti. Ostale "konkurentnije" diskove ne vidim u našim recenzijama, a da nisu već u tablicama.
Kreso,
nema AIDA R/W usporedbe s Force 3. Meni bi taj rezultat bio zanimljiv (potrazio stari clanak i usporedio). Nisam rekao da ovaj SSD nije bolji od trenutne konkurenciji niti da vi tu namjerno gurate nekoga nego da bi zgodno bilo uvrstiti i te rezultate u grafikone.
skitnica je offline   Reply With Quote