Citiraj:
Autor skitnica
Malo mi cijela recenzija izgleda izrezirana tako da ovaj SSD u ocima nepazljivog citatelja ispadne kao nesto puno bolje od konkurencije. Zasto SATA 6Gb/s (malo "b" treba pisati osim ako ovaj SSD zaista nije Superman) usporedjivati sa prastarim modelima konkurencije? U zakljucku se spominje odnos cijena naspram izravne konkurencije (Vertex3, Force3...) a cak se i spominje Vertex4 (po cemu je vertex 4 konkurencija? po cijeni?) a u recenziji i usporednom testu stavljeni su SSD-ovi koji se vise ni ne proizvode, koji rade na drugom sucelju i koje se danas moze naci duplo jeftinije. Imali ste neke od konkurentnih SSD-ova na testiranju tako da vam trenutna nedostupnost nije opravdanje.
|
Hm, nije uopće izrežirana da taj disk ispadne bolji, nego on to jednostavno je. Intel se punih godinu dana "igrao" sa kontrolerom (fimwareom) dok ne postignu željeni nivo pouzdanosti. Njihovu tehnologiju drugi proizvođači na SF-2281 neće dobiti još neko vrijeme, ako uopće. Ne znam kakav je točno ugovor između Intela i SF-a. Opet, ta pouzdanost se tek treba pokazati, no za sada su pozitivna iskustva kod svih (iskustva kupaca po stranim forumima, itd.)
S druge strane disk je jako brz, a ostatak je konkorencije tu negdje, no nema ih puno bržih. Uz to, nemoj zaboraviti na 5 godišnje jamstvo koje ne daje nitko sa SF kontrolerima i po tome je ovaj SSD daleko ispred svih (osim Kingstona koji kupuje od Intela).
S treće strane, jako je skup, kad je došao na tržište koštao je preko 4tkn, a sada je oko 3tkn. No, kao što sam i napisao u recenziji, očito plaćaš ime, pouzdanost (koju još treba utvrditi) i garanciju.
GB/s greške ispravljene.
Usporedba s Force 3 ima, a za ostale sam diskove lijepo naveo zašto su i dalje u tablicama. Vertex 3 nisam testirao, niti sam ga igdje mogao nabaviti. Ostale "konkurentnije" diskove ne vidim u našim recenzijama, a da nisu već u tablicama.