Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 19.04.2012., 13:40   #6271
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
Ovo je dođoh, vidjeh, drugi dan napravih i ...
...i treči dan pišem oglas

Citiraj:
Stoga, mislim da je i radio nešto sa malo više istraživanja/mozgoboljki, opet bi morao kupiti driver otprilično iste cijene, te plate amp koji kooošta. Prvi koji se donekle isplati kupit je BASH 300W, i košta 950kn, 1200kn sa porezom, 2000kn sa prijevozom.
Od ove godine je Elektrokem uveo u svoj prodajni program i Hypex pa kad se več tamo uzima driver , nebi bilo zgorega bar pitat za amp.

Citiraj:
Recimo da bi taj woofer završio za recimo... 3500kn, prije 4000kn zbog finisha ako ga ikada misli nekom prodat. Kom će ga prodat za te novce ak mu se ne svidi kak je samoizgrađeni sub ispao? Nikome.
Kristijane , zbog toga se i ne ulazi u samogradnju.
U samogradnju se čovjek upušta jer želi bolje nego što dobije u trgovini za isti novac ... izvlačenje uloženih sredstava ako ti se ne svidi je unaprijed propali slučaj i zbog toga se u projekte ne ulazi na tri.četr,sad.

Citiraj:
Stoga, mislim da bi se mogao izvući sa ovim setupom, ako na recieveru stavi stereo par na small, reciever će skretnicu postaviti na 80Hz, slati sav low end na preout, i pojačalce spojeno na njega.
a faza?

Citiraj:
Njegov receiver podržava i biamping koliko vidim. Mogu se surround izlazi prenamjenit u dodatne prednje, pa ako ubaci u računicu nekakvu pasivnu skretnicu, može iskoristit i tu varijantu za pogonit sub, bez dodatnog troška u vidu pojačala. Za probu barem, jer je to već ozbiljno slabo.
nekako sam od tebe očekivao da si svjestan koliko bi trebalo uložit u pasivnu skretnicu za sub. To 'za probu' nema nimalo smisla...

Citiraj:
Ovdje bi izlazno sa mogućnošču bridge-a bilo zakon za jedan sub, ali ja bi osobno išao na stereo subove radije. Drugim rječima, dva izlaza, dva zasebna suba. Veći dobici. Uvijek može i kupiti neko kit pojačalo za sub sa ebaya, pa se poigrat i sa time.
Meni se nije sviđala ideja plate ampa kad htio diy sub. Osim što mi se nije sviđao trošak nije mi se sviđalo drmusanje pojačala , htio sam i više slobode za konfiguriranje svega po vlastitim preferencama ...tako da sam se odrekao biampinga i odvojio onaj Rotelov 1070 za novu svrhu. Nastranu što je upotreba tog ampa u tu svrhu bila mali grijeh , sitacija je tražila izradu zasebnog kontrolora ( gain ,volume, boost, Q, LP , Faza , HP / za svaki kanal zasebno) gdje je otišlo najmanje 1000kn ... i sve skupa dovelo do toga da je par plate ampova bio jeftiniji a i primjereniji za tu svrhu.
Ubrzo se tome pridružila i parametrička ekvilizacija a ni danas nemam plate ampove več četvrto pojačalo. Uglavnom , zbog toga svega , najbolji savjet koji ja mogu dati je: Kupi plate amp , zavidaj isti na kutiju , upali i slušaj

Citiraj:
Ponavljam, ja bi u njegovom slučaju za prvi put išao na puno povoljniji driver, kad bi ga bilo, a da kako tako izgleda, ili kupio nešto rabljeno gotovo na čemu je netko već popušio.
Ima komercijalnih woofera sa 165mm driverima, za koje se vlasnici kunu da ruše zgrade i vlasti u udaljenim zemljama, mislim da ovo za što se odlučio može biti samo bolje. Mada bi se doduše sa 2x165mm i TL ustrojom dalo i napraviti nešto pametno...
Zadnja 4 mjeseca se u ogladsniku vrti par Scan Speak 26w8861 u TL kutijama...

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
zato sam pitao gore za tiw... ako je napravio mono pasivni woofer, onda je u dodatnim problemima.
Prvo , koliko znam spomenuti driveri se i rade samo s jednom zavojnicom.
Drugo , zbog čega je u dodatnim problemima s jednim pasivnim vuferom?

Citiraj:
Nekak se nadam da još nije uzeo driver...
Zbog čega ...zar nisi rekao da bi trebalo samo zakačit amp na sub out na resiveru i vozi. Radit če. Ionako je to .1
btw, jedna mozgalica.
Što kad u DVC subu jedna zavojnica želi naprijed a druga nazad.