View Single Post
Staro 18.04.2012., 12:22   #193
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
@Drug Brko
Ako nije uvjet da bude mali i novi, Canon 350d + 18-55, ima ih za 1300kn.
Ako ti je kvaliteta fotografija najbitnija, nema kompakta do slr-a

@Domagoj
Ima moj kolega Yongnuo na Canonu i s njim perja svadbe već dulje vrijeme. Blic je prva liga no nije isti model kao tvoj, izgleda kao preslikani EX580, mislim da je jači.
Kod takvih cijena, teško da ćeš izbjeći carinjenje pa bih ti preporučio kupovinu istoga u HR i iz još jednog razloga. Kako god okreneš, i dalje je to kineski blic pa smatram da im je i kontrola kvalitete nešto niža pa postoji šansa da baš ti budeš taj koji će kupiti bofl. Radije ga uzmi u Hr da ga možeš reklamirati za ne daj Bože.
Inaće, imam YN462, manualac s kojim sam stvarno zadovoljan. Sve ostalo je manualno pa se dobro uklopio (napominjem da fotkam za gušt pa mi brzina nije bitna)

@Danci
10x optički zoom je marketing. U stvarnosti označava razliku između najkraće i najduže fokalne duljine i nije uvijek pravilo da će fotić s cca 12x optičkim zoomom moći više približiti od onoga s 10x. Opet s druge strane, optika je kud i kamo skuplja od samog senzora pa i ako približiš više, opet ne znaći da imaš bolju optiku, možda samo imaš manji senzor pa dobiješ veću fokalnu duljinu radi većeg crop faktora.
Najbolje fotkanje na daljinu je lagana šetnjica do tog mjesta a kompakte birajte prema veličini senzora i mogučnošću manualnog postavljanja blende, ekspozicije, njene kompenzacije i iso osjetljivosti.