View Single Post
Staro 18.04.2012., 11:51   #304
flash6
Registered User

flash6's Avatar

Datum registracije: Apr 2012
Citiraj:
Autor viking.software Pregled postova
pogledaj u postavkama sustava što i koliko koristi bateriju. da li si instalirao nešto što se vrti u pozadini i "cucla"? kakav program za mail, fejs, tviter...?

što se punjenja tiče, pokušaj izbrisati podatke o punjenju baterije, pa ju reformatirati. potraži na netu, imaš upute kako se to radi.

pusti ga preko noći na punjaču, isključenog. pa vidi da li će se stanje popraviti.
resetiranje statistika nece popraviti bateriju, koliko ja poznajem princip funkcioniranja stvari. jedinu stvar sto to radi je rekalibracija softvera stanja baterije, drugim rijecima, moja baterija nece biti nista bolja i "jaca" vec ce samo softver tocnije pokazivati njeno stanje. da cu ja dobiti duzi rad na bateriju, necu...

sto se tice programa u pozadini, naravno, imam chekiranje maila i tvitera u redovnim razdobljima svakih 15 minuta. da li to toliko tosi na androidu? ja sam naviknut na iOS, gdje to bas i ne radi neku preveliku razliku...

Citiraj:
Autor MyJoy Pregled postova
Ja imam isti problem s indikatorom baterije, naveo sam već u jednom ranijem postu, tek nakon restarta pokazuje pravo stanje napunjenosti. Što se restartanja tiče, da li ga priključuješ na punjač kada je batt skroz prazna i tablet se ugasi? U tom slučaju, upalit će se sam od sebe kada ga priljučiš na punjač. Na Gingeru se to izbjegavalo držanjem tipke minus (-) na volume controlu, a na ICS-u ga treba ugasiti na tipku za paljenje/gašenje ako ga želiš puniti ugašenog.
Jedna stvar me doduše buni, lampica indikatora punjenja batt svijetli crvneo kada se puni, a kada je napunjen, meni svijetli narandžasto. Ne bi li trebala biti zelena?
tokom punjenja, kad je tablet ukljucen, primjetim da se jedno 5-6 puta resetirao. to sam primjetio tek kad sam ga izvadio iz futrole nakon par dana, jer sam shvatio da se uredjaj na punjenju lijepo grije, pa reko, da ga ne maltretiram, jer i temperatura ubija bateriju. tada sam vidio da svako toliko izbaci pocetni prestigio ekran...
indikator punjenja takodjer svijetli crveno/narancasto i kod mene.

sto se tice wirelessa, gasio se i na staroj i na ICS verziji androida, tako da to definitivno nije do OS-a, no probati cu jos vratiti na staro, iako mi se cini da se puno bolje (brze) tablet ponasa na ICS (osim u temi vec spomenutih i navedenih mana...)

nego, koliko vam stvarno traje i drzi baterija na njemu? naravno, uz opis na koji ga nacin koristite... hvala

Zadnje izmijenjeno od: nino. 18.04.2012. u 21:12.
flash6 je offline   Reply With Quote