Kupio ja nedavno Z506 jer često gledam filmove na kompu i počelo me pomalo već frustrirati gledanje na
2.1 , pa pojačam da čujem glasove i onda dođe neka glazba ili galama i trese mi se cijela soba.
Moja iskustva.
Zvuk dosta dobar za prosječnog slušatelja. Glasnoća također i više nego dovoljna za sobu. Realno sateliti su svima slični i nitko normalan neće pojačat do kraja i tako gledat film. Ono što ja biram je velićina subwoofera, odnosno odnos velićine sobe i sub-a. Kod mene je soba 3x4m i sub je i više nego dovoljan. Pojačan stoji na oko pola,možda malo više od pola i stvar dosta dobar ugođaj. No čini mi se da za ovu veličinu prostorije nemam potrebu niti osjetim neki velik napredak u tih 10W razlike izmedu novog i starog suba.
Negativno: Nemaju mogučnost postavljanja na zid, to nisam znao kad sam ih kupovao i tu sam se malo razočarao jer ih nemam gdje stavit zadnje zvučnike pa moram improvizirat prije svakog filma.
Sve u svemu ja sam zadovoljan, jedino što sad kužim da i nema baš pretjerano puno filmova za 5.1, pa mi opet zvučnici malo gube smisao.
PS: Glede kontrolera, ja se nesječam da sam ikad dirao taj kontroler na zvučnicima. Stari 2.1 je uvijek bio upaljen i pojačan na max, a kako je imao prejaku plavu ledicu, naljepio sam komad folije preko nje da mi nesvjetli. Glasnoću sam regulirao preko PC-a.