Citiraj:
Autor coconut
Citirat ću samog sebe sa jednog drugog posta:
O potrebi 4 jezgre u mobovima bi se također dalo raspravljati. Po meni, one nisu potrebne jer nitko nije lud da ide izračunavati 500.000 znamenku broja Pi, vršiti video konverziju i sl. na mobu. Ali, kao što rekoh, ljudi se pale na velike brojke. Za tablete bi odobrio 4 jezgre jer imaju solidan veliki ekran na kojem nešto i možeš napraviti. Naravno, još ne postoje ni aplikacije koje mogu iskoristiti sve jezgre, ali je za pretpostaviti da će ih uskoro biti i da će prve u taj svijet, kao i kod kompova, zakoračiti igrice.
|
cetri jezgre imaju smisla posto je rijec o high end mobitelu kojeg vjerojatno neces zamjeniti za godinu dana, nego zelis da bude 'future proof' sto je vise moguce
pretpostavljam da ce se nova verzija androida, tj nasljednik ICSa biti optimiziran za multi core mobitele, tj da ce se cijelokupno stanje promjeniti
i ne cini mi se beskorisno sto mobovi postaju sve jaci, tj trpaju jezgre, rame i sve ostalo ma koliko to nekom ne trebalo
ako ce cijena mobitela ostati ista, sam nek trpaju posto to znaci da tehnologija napreduje (jos kad bi i baterije tako..)
ako ti to nije potrebno, kupis si single/dual core mob i nemas beda.