Oprostite dečki ja svoje ne povlačim, ti bi moju kantu tada da si kupovao u dućanu platio 14 000 kn, ja sam platio oko 9 000 !
S time da sam jeftinije platio:
Procesor, matičnu, grafičku, napajanje, kučište ...
Procesor me došao 700 kn ili čak manje. A tada je 2 500 bio 1400 kn, a 2800 nije postojao na tržištu .. ili mu je cijena bila enormno visoka recimo 3 000 kn, a dečki ovo:
"I priče kako OC proca od 1200 kn možeš izvući dodatnih 1000 kn koliko košta skuplji su malo bezveze jer REALNA razlika nije tolika"
NIJE ISTINA ! Jer ja jesam procesor od 700 kn, REALNO dignuo iznad tih 2500, a čak se taj 2500 nije mogao overclockat više nego moj, već manje. Pa vi tu meni pričajte o ne isplativosti OCa ..
Grafičku sam platio 1300 kn, tada je to za grafičku bilo ohoho, no opet, radila je kao 9700 pro, koja je tada došla 3500-3600 kn, REALNO je tako radila ...
Stoga neke priče da se ne isplati !?
Napajanje, priznam nisam bash bio u svemu naj naj, pa sam čitao tu i uzeo Enermax, kasnije sam saznao da sam mogao i neko jeftinije za te performanse, no ako uzmemo u obzir da sa napajanje dobio za cijenu klase ispod (jer su mi zaračunali kao da je 300 W)

))) Onda opet ja dobivam u ovoj utrci !
Memorija ? Kao što rekoh, PRESTIGNI ti meni s tom žlj ... memorijom garanciju koja mi vrijedi još barem 10 godina .. , ..
Neznam o čemu pričate, no tvrdim da su ljudi čak lošiji kompjuter plačali više od mene, tako da ovo o standardnom ne stoji.
Ajmo složit jedan komp onog doba
1800 Mhz, 512 RAMA, 430 W napajanja, i sve ostalo ..
Ako slažete neki normalan kompjuter cijena bi bila oko 7-8 k ..
Jer procesor 1800 je bio 850 kn ako ne i 1000, maticne su bila sve oko 800, memorija kako god pogledas je bila 1000 za 512 RAM-a, Grafička ako ste htjeli neku normalnu isto je bila oko 1000 kn, kuciste recimo da je neko srot klase oko 300 kn. Hladnjak oko 100 kn, CD prza oko 400-500 kn, floppy 100 kn. Monitor oko 1500 kn, 17 ", ako ne i vishe.
E sada ako imalo brinemo o kompjuteru uzeli bi dodatno napajanje cca 300 kn-500 kn.
Sve u svemu, taj kompjuter je pregazilo vrijeme, a tada bi me došao kojih 2000-2500 kn jeftinije.
No složi npr. 2500 tadašnji.
Sa boljom memorijom i grafičkom. Pa kada cijena lupi cifru preko 10 k, shvatit češ da sam prošao više nego odlično.
A vi mi recite onda da se ne isplati radi para ...
Sada možda više ne, no kada se isplatilo isplatilo se i tada je trebalo to iskoristit. Samo da se razumijemo ovdje, JA PRIČAM O SVOJOJ KANTI TADA KAD SAM JU KUPOVAO, ostalo me ne zanima.
To što sada dobiješ za 9 k AMD 64, to je drugi par rukava. I vjerovatno će opet doći nešto OCabilno, do tada moja kanta mi je sasvim dovoljna.