Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 16.04.2012., 19:32   #6247
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor dadosbcro Pregled postova
Malo sam pronjuskao i cini mi se da nije previse komplicirano sastaviti taj sub...uglavnom trebao bih otici u uradi sam da mi izrezu mediapan na potrebne duzine, kupiti driver, bass reflex cijev, dumping materijal, kabal...to je sve?

da li ima kakvu ulogu debljina mediapana, ukoliko bi sve stranice bile 22mm?

e sada me jos zanima da li je bolje stavljati terminal ili ipak ugraditi amp.?
i koji bi amp dobro sjeo ovoj kombinaciji?
nekakva preporuka bi dobro dosla
Nije. Medijapan 22 ili 25mm može (dapače, i bolje), pazi da unutarnji volumen (mjere) kutije ostane isti. Ljepiš drvofiksom, prije skeksaš ili staviš privremeno šerafe (mada mogu i ostat). Osobno bi preklope napravio drugačije, da gornja i donja stranica kutije dođu preko prednje i stražnje, a da naknadno to sve poveže bočna. Rigidnija bi bila kutija. Na kuteve iznutra možeš dodati i kutne letvice radi ojačanja. Stuff može i tapetarska vata, povoljnija je. Pazi na duljinu i promjer porta. Driver netreba biti flush (upušten) u stranicu, port također. Ak si vješt sa glodalicom upusti, estetike radi. Finish farba ili furnir, nijedno nije baš jednostavno bez vježbe. Na medijapan je najbolje baciti koju ruku špric kita, sa brušenjem među slojevima, pa akril, pa finiš farba. Furniranje je jednostavnije, ali osjetljivije i lakše je zay... zeznut. U svakom slučaju, ak će štogod trebat, pitaj. Ja stalno slažem pa se skupilo već nešto iskustva na vlastitim greškama.
Što se pojačala tiče, možeš na plate amp, osobno bi radije išao na jače izlazno pojačalo i dva subwoofera, driveri su osjetljivi, pa im neće trebati čudo snage. Spojiš na preout i viola.

Eh da, bitna stvar. Unutarnji rub otvora za woofer MORAŠ nakosit da se širi od woofera prema unutrašnjosti kutije što je više moguće.