View Single Post
Staro 16.04.2012., 00:47   #1
Herr Flick
Premium
Moj komp

Herr Flick's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
(riješeno) HP LP2065 DVI not active

Pozdrav.

Imam problem sa monitorom HP LP2065.
Kupio sam ga na polovnog njuškalu, prije kupnje sam otišao kod čovjeka koji ga prodavao i tamo je radio.
Dođem doma spojim ga preko DVI na Moj komp i ne daje sliku, samo piše na monitoru DVI is not active. Spojim ga preko DVI na drugi komp koji ima windows XP sa grafičkom X1650, tamo daje sliku do učitavanja windowsa, kad se učitaju windowsi monitor ode u sleep i piše dvi is not active.

Primijetio sam da je kod čovjeka bio spojeni sa VGA na DVI, a ja sam pokušao samo sa DVI jer monitor ima samo 2 DVI ulaza.

Zvao sam ja čovjeka i otišao s monitorem do njega, on ga je spojio na neki stari drugi komp preko DVI i tamo je dao sliku u Windowsima XP, samo mislim da je slao analogni signal.

I sada sam pokušao sljedeće:
1. spojio sam 2 monitora na moj komp, taj HP preko DVI, a moj preko HDMI. Pod device manager i u Catalyst control centru računalo vidi monitor al nema slike.

2. Izbrisao sam na Moj komp stare drivere 12.1 i stavio 12.3. Nije bilo promijene.

3. Spojio sam ga preko 2 DVI<->VGA adaptera i VGA kabla i tada ima slike jer šalje samo analogni signal, ali je slika loša.

4. Spojio sam ga sa DVI kablom na laptop sa grafičkom ATI x2300 i tamo daje sliku samo do učitavanja windowsa i poslije nestaje. Također slike ima u Safe modu.

5. Probao sam promijeniti više DVI kablova i sa svima je isto.

Tražio sam na internetu i uspio sam pronaći OVO. Tu piše da je možda EDID na monitoru korumpiran pa zato nema slike preko DVI. Probao sam preko programa PowerStrip popraviti EDID ali piše da nije uspijelo.

Molim Vas da mi pomognete jer stvarno neznam šta da radim, slika preko VGA je dosta loša.

Ima li tko kakvu ideju šta bi moglo biti? Jeli moguće da je stvarno taj EDID korumpiran?
Ako jest ima li tko na forumu taj isti monitor pa da mi preko programa Phoenix EDID Designer napravi kopiju EDID-a od svog monitora pa da ja pokušam napraviti Update EDID preko powerstripa.

HVALA

Zadnje izmijenjeno od: Herr Flick. 17.04.2012. u 21:21.
Herr Flick je offline   Reply With Quote