OC grafičkih se ne isplati pogotovo ne high end. To što neko misli daj 10%-puno neka mi dokaže da vidi razliku između 25 i 28 fps-a. OC procesora se isplati jer brzina procesora sporo raste. Prije si mogao kupiti vodeno, ili još ekstremnije hlađenje, pa bi te za godinu dana pojeli serijski procesori. Sada kada procesori dobivaju svega nekoliko stotina MHz godišnje OC se recimo isplati. A ljudi su malo čudni kad pričaju o OC-npr. na Xbit labsu su zaključili da semprona ne mogu OC na 300MHz FSB, jer im nije prolazio testove stabilnosti, a najveći OC koji su postigli je 297MHz. Dakle 1% razlika. Pa mislim da taj proc ne bi sa tom frekvencijom godinu dana izdržao. I priče kako OC proca od 1200 kn možeš izvući dodatnih 1000 kn koliko košta skuplji su malo bezveze jer REALNA razlika nije tolika. Ali zašto čovjek da ne uzme ono što je besplatno?
Ali ima jedna bitna stvar na koju ljudi ne obračaju pažnju. Pogotovo se to vidi kod grafičkih. Npr sada pada cijena X8*0 i 6800 kartica, ali ja ih ne bi uzeo jer uskoro dolazi nova generacija koja će nuditi preko 50% bolje preformanse za valjda 25% veću cijenu. Isto tako nema šanse da bi uzeo neki auto koji je na tržištu već 5-6god i stiže skoro novi model.