Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 15.04.2012., 19:38   #6239
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Pozdrav svima!
Evo da se i ja malo ubacim
U zadnjih tjedan dana procitao sam gotovo cijeli topic i dalo se nesto novoga i korisnoga nauciti iz svega toga ...primjetio sam da ovdije ima dosta onih koji se dobro razumiju u audio sustave, pa posto sam pocetnik u tome svemu trazio bih vas par savjeta.

Pred kojih mjesec dana priustio sam si marantz NR1602 reciever i B&W 685 zvucnike koje sam postavio u sobu cca. 4x4m2, na norstone stylum 2 stalke, a zvucnike i reciever sam spojio biampom sa norstone cl400 kabelom, i iznimno sam zadovoljan zvukom koji proizvodi ta kombinacija.

Odlucio sam se za reciever iz razloga sto uzivam u gledanju filmova jednako kao i u slusanju glazbe, tako da nisam niti razmisljao o pojacalu... laptop koristim kao izvor zvuka koji je spojen HDMI kabelom na reciever, a reciever je spojen na ARC utor takodjer HDMI kabelom sa panasonic plazmom...

kako planiram sastaviti 5.1, sada razmisljam o kupovini nekakvog suba do 3000kn, i za oko su mi zapeli B&W ASW 608 sub, definitive teh. prosub 800 i prosub 1000.

Po speckama mi se cini da def tech 1000 daje najbolji bang for buck, ima najveci driver i najvise snage, a da je B&W najlosiji...prelistao sam malo po stranim forumima i dosta ljudi hvale te def tech subove...
Da li se mozda netko od vas vec susreo sa navedenim subovima i da li to vrijedi te novce? Posto sam iz Broda nemam priliku poslusati, jer u Brodu nema kvalitetnija trgovina audio opremom...
Isto tako svaka preporuka suba za te novce je dobrodosla, moze i manje, a moze i SH pod uvjetom da je mint stanje bez ostecenja ...

Vidim da su neki pokusavali sa DIY zvucnicima, pa da li se isplati pokusati sa DIY subom ili se najbolje ne upustati u to? u slucaju da se isplati, koji driver izabrati i pojacalo za njega da mogu konkurirati gore navedenim subovima i odokatvna cijena izgradnje takvog DIY uratka?
btw. koji su driveri i pojacala na dobrom glasu?

Zadnje izmijenjeno od: dadosbcro. 15.04.2012. u 19:44.
dadosbcro je offline   Reply With Quote