Da se vratim na temu. Uvjeren sam da će HTC pobrati solidnu lovu sa X-om jer je to prvi 4-korni mob na tržištu. A ta činjenica je mokri san svakog šefa marketinga jer znamo da se ljudi pale na GHz, Gb, i ostale velike brojke. Ali treba djelovati odmah i izbaciti čim više uređaja na tržište dok ne dođe konkurencija (Sony, Samsung,...) koja će vjerojatno biti bolja od X-a.
Zašto mislim da će biti bolja? Ako poledate razne testove, iako oni nisu neka referenca, oni pokazuju da je 4-korni mob za 30% bolji od jačih 2-kornih modela. Morate priznati da to baš i nije neki napredak jer se očekivalo više. I zato sam uvjeren sam da će njegov trenutno najveći konkurent na papiru, SGS3, biti jači za bar 20% od X-a. Sami će sigurno ići na to jer zna da mu to osigurava prodaju jer je SGS2 bez obzira na svoju skupoću, u rekordnom roku postao bestseller. Sigurno će isto biti i sa SGS3.
O potrebi 4 jezgre u mobovima bi se također dalo raspravljati. Po meni, one nisu potrebne jer nitko nije lud da ide izračunavati 500.000 znamenku broja Pi, vršiti video konverziju i sl. na mobu. Ali, kao što rekoh, ljudi se pale na velike brojke. Za tablete bi odobrio 4 jezgre jer imaju solidan veliki ekran na kojem nešto i možeš napraviti. Naravno, još ne postoje ni aplikacije koje mogu iskoristiti sve jezgre, ali je za pretpostaviti da će ih uskoro biti i da će prve u taj svijet, kao i kod kompova, zakoračiti igrice.
P.S.
malo jesam otišao u OT, ali ne toliko puno. Mea culpa.