View Single Post
Staro 15.04.2012., 03:21   #192
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Jel? OK, budem uzeo u obzir. Vidim da po netu jako hvale i Olympus VR-340. Olympusa nikad nisam imao niti imao prilike slikati sa njima, pa ne znam kakvi su oni. Neke ljude koji su ih imali ili ih imaju, samo najgore stvari pričaju o njima
Nepisano pravilo je da prema iskustvima i prema raznim review-ima jeste da je Olympus vrlo loš za cijenu do 1000kn sad plus minus par 100 kn nebitno, jer ima i boljih za tu cijenu bar što se tiće fotografije. Dok za cifru od 2000kn naviše su odlični.

No prema svojem istraživanju od preko dva tijedna gledajući razno razne review, čitajući po raznim forumima i sam sam gledao i uspoređivao fotke na netu da bi na to potrošio 3 sata na dan. I usto al stvarno sam nezavisan što se tiće marki i modela jer mi to uopće nije bitno, pošto nisam ničiji favorit ustanovio sam da od dostupnih fotića do tih 1200kn.

Canon sx120 i sx130 su najbolji za tu cijenu što se tiće kompata, svi ostali su uglavnom ispod njega za tu cijenu koliko košta u odnosu na konkurenciju. Canon je dobar i za tamnije uvijete što nije slučaj s konkurencijama.

Tako da bilo koji drugi fotić bilo Sony, Olympus do 1000kn tak ti je svejedno kaj ćeš uzeti kad su za nijansu razred niži od tog Canona. Jedino je možda taj Olympus malo bolji od Sony-a zato kaj ima 10x optički zoom što nije za odbaciti pogotovo kad odeš malo van u prirodu pa onda moš zoomirati i slikati malo udaljeniji objekt.

Uglavnom ovim postom nemam namjeru uvrijediti niti navesti moj je bolji od tvojeg i te sheme, već je to moje iskustvo kaj sam istraživao po netu. Možda i ima koji bolji, al ja za njih neznam tako da imam samo trenutačno ove informacije koje imam. I to se može već sutra promijeniti i nemam ništa protiv da mi se mišljenje promijeni, ako se ukaže/pojavi bolje.
DANCI je offline   Reply With Quote