zadnji post posto mi se ne da vise raspravljati oko ovoga
Citiraj:
Autor tech
Da. No čim mi spominješ neko plaćanje za navedenu stvar, mislim da bi bilo dobro obustavit tu raspravu. 
|
evo ti jedan primjer (sam lik koji radi ove filmice i sajt su dosta popularni pa mozda i znas o cemu je rijec):
http://www.escapistmagazine.com/vide...uza-Dead-Souls
sad direkt ispod videa stisni 'View HTML5' i vidi koliko ti oce naplatit (izmedu ostalog) za cast gledanja nekog videa umjesto u HTML5 formatu umjesto u flashu.
i dalje mislim da govoris iz guzice kad kazes da ne koristis flash na mobitelu, a pogotovo ne na desktop racunalu - to bi efektivno znacilo da nemas pristup 95% video sadrzaja na internetu.
i ne, za popularne servise poput justin.tv i ustreama nema alternative flashu (niti ce je biti toliko brzo s obzirom da vecina planeta koristi browser verzije koje ne podrzavaju HTML5)
Citiraj:
Autor tech
Sve navedeno možeš, bez ikakvih problema, odraditi na V.
Surfanje, čak i s flashom radi na svakom govnu dok ne naiđeš na neki stream(opet postoji sasvim dobra alternativa, jel)
Multitasking, u punom smislu te riječi, mi i dalje nije jasan na androidu. A ni appleu.
Stavljanje jedne aplikacije u background da bi napravio nešto drugo, nije baš multitasking.
Tak jasno, ali i dalje ti ne shvaćaš da će većina ljudi biti zadovoljno jednom jezgrom i propisno odrađenim androidom.
Naspram dvije jezgre koje kad pogledaš koliko ti zapravo trebaju, samo troše bateriju.
|
surfanje, tj sam rendering stranice i koliko ce se to brzo odraditi i onda resizinje svih elemenata i word wrapping prilikom zoomanja NE RADI dobro na svakom govnu
stavljanje jedne aplikacije u background da bi napravio nesto drugo jest multitasking
pokretanje word dokumenta i kopiranje odredjenog pasusa u mail koji pises sefu i onda dodatno provjeravanje cifri na internetu jest multitasking
btw apple nije ozbiljan poslovni mobitel, niti se vise moze smatrati ozbiljnim multimedia mobitelom s obzirom na svoju sada vec smjesno malu velicinu ekrana u high end segmentu.
naravno da ce vecina ljudi biti zadovoljna jednom jezgrom, cisto zato sto ne znaju kako je to raditi na mobitelu sa dvije jezgre i kolicinom interne memorije s kojom nikad nece imati "low memory space" problema.
[QUOTE=tech;2143438]
Nisi baš, velim ti. Usporedba uređaja starog dvije godine sa starijom generacijom procesora i novog uređaja, koji je nebo-zemlja naspram starog Desirea u kvaliteti izrade.
I još onda na to tvrdiš, eto tak, po seljački, kolko to vrijedi.
procesor koji je u HTC Desire je snapdragon prve generacije
procesore koji je u One V je snapdragon druge generacije
sta sad mislis koliko moze biti brzi One V? (btw trenutno je aktualna treca generacija snapdragon procesora)
i zasto stalno spominjes kvalitetu izrade One V? jesi ga drzao u ruci (pricas o njemu kao da si ga sam pravio)? jel kvaliteta izrade Desirea srot da bude razlika nebo i zemlja? nisi i nije.
eno ti HTC morao povuci skuplji One S sa trzista zbog gresaka u kvaliteti izrade.. toliko o tome.
Citiraj:
Autor tech
Da, za sličnu lovu budeš dobio i dvije jezgre i bolji uređaj.
Koje ti, ako kupuješ mobitel za tu cifru baš i ne trebaju. i u praksi su se pokazale kao nešto što funkcionira jedino na papiru
|
eto, s ovim si u biti pokazao (izmedju ostalog) da nemas pojma i da nisi radio ni na kojem android mobitelu sa vise jezgri
e sad si mozes povuc paralelu sa desktop procesorima gdje se u praksi pokazalo da se danas bez (minimum) dvojezgrenog procesora ne moze.