View Single Post
Staro 14.04.2012., 23:24   #649
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
zadnji post posto mi se ne da vise raspravljati oko ovoga

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Da. No čim mi spominješ neko plaćanje za navedenu stvar, mislim da bi bilo dobro obustavit tu raspravu.
evo ti jedan primjer (sam lik koji radi ove filmice i sajt su dosta popularni pa mozda i znas o cemu je rijec):

http://www.escapistmagazine.com/vide...uza-Dead-Souls

sad direkt ispod videa stisni 'View HTML5' i vidi koliko ti oce naplatit (izmedu ostalog) za cast gledanja nekog videa umjesto u HTML5 formatu umjesto u flashu.

i dalje mislim da govoris iz guzice kad kazes da ne koristis flash na mobitelu, a pogotovo ne na desktop racunalu - to bi efektivno znacilo da nemas pristup 95% video sadrzaja na internetu.

i ne, za popularne servise poput justin.tv i ustreama nema alternative flashu (niti ce je biti toliko brzo s obzirom da vecina planeta koristi browser verzije koje ne podrzavaju HTML5)

Citiraj:
Sve navedeno možeš, bez ikakvih problema, odraditi na V.
Surfanje, čak i s flashom radi na svakom govnu dok ne naiđeš na neki stream(opet postoji sasvim dobra alternativa, jel)
Multitasking, u punom smislu te riječi, mi i dalje nije jasan na androidu. A ni appleu.
Stavljanje jedne aplikacije u background da bi napravio nešto drugo, nije baš multitasking.

Tak jasno, ali i dalje ti ne shvaćaš da će većina ljudi biti zadovoljno jednom jezgrom i propisno odrađenim androidom.
Naspram dvije jezgre koje kad pogledaš koliko ti zapravo trebaju, samo troše bateriju.
surfanje, tj sam rendering stranice i koliko ce se to brzo odraditi i onda resizinje svih elemenata i word wrapping prilikom zoomanja NE RADI dobro na svakom govnu

stavljanje jedne aplikacije u background da bi napravio nesto drugo jest multitasking
pokretanje word dokumenta i kopiranje odredjenog pasusa u mail koji pises sefu i onda dodatno provjeravanje cifri na internetu jest multitasking

btw apple nije ozbiljan poslovni mobitel, niti se vise moze smatrati ozbiljnim multimedia mobitelom s obzirom na svoju sada vec smjesno malu velicinu ekrana u high end segmentu.

naravno da ce vecina ljudi biti zadovoljna jednom jezgrom, cisto zato sto ne znaju kako je to raditi na mobitelu sa dvije jezgre i kolicinom interne memorije s kojom nikad nece imati "low memory space" problema.

[QUOTE=tech;2143438]
Nisi baš, velim ti. Usporedba uređaja starog dvije godine sa starijom generacijom procesora i novog uređaja, koji je nebo-zemlja naspram starog Desirea u kvaliteti izrade.
I još onda na to tvrdiš, eto tak, po seljački, kolko to vrijedi.

procesor koji je u HTC Desire je snapdragon prve generacije
procesore koji je u One V je snapdragon druge generacije

sta sad mislis koliko moze biti brzi One V? (btw trenutno je aktualna treca generacija snapdragon procesora)

i zasto stalno spominjes kvalitetu izrade One V? jesi ga drzao u ruci (pricas o njemu kao da si ga sam pravio)? jel kvaliteta izrade Desirea srot da bude razlika nebo i zemlja? nisi i nije.
eno ti HTC morao povuci skuplji One S sa trzista zbog gresaka u kvaliteti izrade.. toliko o tome.

Citiraj:
Da, za sličnu lovu budeš dobio i dvije jezgre i bolji uređaj.
Koje ti, ako kupuješ mobitel za tu cifru baš i ne trebaju. i u praksi su se pokazale kao nešto što funkcionira jedino na papiru
eto, s ovim si u biti pokazao (izmedju ostalog) da nemas pojma i da nisi radio ni na kojem android mobitelu sa vise jezgri

e sad si mozes povuc paralelu sa desktop procesorima gdje se u praksi pokazalo da se danas bez (minimum) dvojezgrenog procesora ne moze.
Ordem je offline