View Single Post
Staro 14.04.2012., 21:44   #648
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Ordem Pregled postova
i oces mi ozbiljno nuditi HTML5 (koji se ili naplacuje na nekim sajtovima ili je jos u testnim fazama na ostalima) kao alternativu flashu? i to pogotovo na youtubeu gdje moras joinati trial da bi to uopce imao pristup HTML5 (a i to mogu mislit u kojem kapacitetu)?
Da. No čim mi spominješ neko plaćanje za navedenu stvar, mislim da bi bilo dobro obustavit tu raspravu.

Citiraj:

1) da mogu surfat na bilo kojoj web stranici bez stekanja (boli me briga kakve vrste je content na njoj)
2) multitasking da radi bez stekanja
3) da ucitavanje dokumenata (word, pdf) i search po njima ne traje cijelu vjecnost
4) da video konverzacija ne steka (npr preko skypea - i ne, nije do bandwidtha)

dual core i pun k rama ti trebaju :

zato sto android zauzima najvise resursa od svih mobilnih OSova i zato sto doista postoji OSJETNA razlika u radu izmedju dual core mobitela i single core mobitela
Sve navedeno možeš, bez ikakvih problema, odraditi na V.
Surfanje, čak i s flashom radi na svakom govnu dok ne naiđeš na neki stream(opet postoji sasvim dobra alternativa, jel)
Multitasking, u punom smislu te riječi, mi i dalje nije jasan na androidu. A ni appleu.
Stavljanje jedne aplikacije u background da bi napravio nešto drugo, nije baš multitasking.

Tak jasno, ali i dalje ti ne shvaćaš da će većina ljudi biti zadovoljno jednom jezgrom i propisno odrađenim androidom.
Naspram dvije jezgre koje kad pogledaš koliko ti zapravo trebaju, samo troše bateriju.

Citiraj:

otkud si izvukao da je One V sa duplo manje radne (i btw 4x manje interne) memorije, single core procesorom (naspram dual core) sporiji od xperie P (ako je doista tako vjerujem da je cisto zbog sonyevog srot skina)?

ta xperia P ce dobiti upgrejd na ICS ako ti to toliko znaci btw..
Moja greška, mislio sam na U model, 25i.
Identičan je V, osim što ima dvije jezgre.

Ali da, direktnom usporedbom- V jest brži.

Citiraj:
oba mobitela imaju procesor jednake brzine i jednake kolicine RAMa
koliko brzi moze biti One V, sta mislis?

pa ocito je da ne kupujes uredjaje kad ne govoris ni iz kakvog iskustva
Koliko smisla ima komentirati taj rumor? Uostalom taj telefon bu i jeftiniji i ispod V.

Aha, igrao sam se sa poprilično uređaja tako da vjerojatno govorim iz iskustva.
Citiraj:
de mi reci kojeg mobitela si ti to vlasnik i s kojim dual core mobitelima si radio?
Vlasnik ni jednog. S poprilično njih. I jednim kvad korom na kratko.

Citiraj:
pa koliko sam shvatio techova trakeljanja po njemu je svjejedno radio ti na mobu sa single core ili dual core procom
Nisi baš, velim ti. Usporedba uređaja starog dvije godine sa starijom generacijom procesora i novog uređaja, koji je nebo-zemlja naspram starog Desirea u kvaliteti izrade.
I još onda na to tvrdiš, eto tak, po seljački, kolko to vrijedi.

Da, za sličnu lovu budeš dobio i dvije jezgre i bolji uređaj.
Koje ti, ako kupuješ mobitel za tu cifru baš i ne trebaju. i u praksi su se pokazale kao nešto što funkcionira jedino na papiru

Zadnje izmijenjeno od: tech. 14.04.2012. u 21:54.
tech je offline