Citiraj:
Autor tech
Ali stoji usporedba polovnog telefona starog dvije godine s uređajem koji je tek izašao na tržište?
|
da
Citiraj:
Autor tech
Android ima aplikaciju za youtube, odličnu aplikaciju za vimeo. A svi od navedenih sajtova nude krasnu opciju da si prebaciš na HTML5 player.
Flash only site nisam vidio u zadnje dvije godine.
|
android aplikacija za youtube je srot posto dosta videa ne mozes pogledati (tj pise "not available on mobile")
to sto ti nisi vidio flash only site u zadnje dvije godine (nema veze da ima sajtova koji imaju vecinom flash content, tipa UFC.com, ustream.com ili engadget.com koji ima video reviewove u flashu) ne znaci da oni ne postoje, tj da drugima nisu bitni.
i oces mi ozbiljno nuditi HTML5 (koji se ili naplacuje na nekim sajtovima ili je jos u testnim fazama na ostalima) kao alternativu flashu? i to pogotovo na youtubeu gdje moras joinati trial da bi to uopce imao pristup HTML5 (a i to mogu mislit u kojem kapacitetu)?
Citiraj:
Autor tech
U ovom trenutku se može izbrojati dosta frameworka baziranih na JS koji uz minimalno napora pružaju korisniku odličan mobile web.
Uz prilagođenu tipografiju, skaliranje teksta i slično.
Ni to ti ne stoji.
|
da, ako ti tako kazes onda sigurno ne stoji...
"moze" se bez flasha i desktop prikaza sajtova posto su alternative tako "bajne" jel..
Citiraj:
Autor tech
Fino si ti to zaključio 
Sad bi bilo vrijeme da mi objasniš što je to "zahtjevan korisnik" kojem treba dual core i "puno rama"...
|
1) da mogu surfat na bilo kojoj web stranici bez stekanja (boli me briga kakve vrste je content na njoj)
2) multitasking da radi bez stekanja
3) da ucitavanje dokumenata (word, pdf) i search po njima ne traje cijelu vjecnost
4) da video konverzacija ne steka (npr preko skypea - i ne, nije do bandwidtha)
dual core i pun k rama ti trebaju :
zato sto android zauzima najvise resursa od svih mobilnih OSova i zato sto doista postoji OSJETNA razlika u radu izmedju dual core mobitela i single core mobitela
Citiraj:
Autor tech
No za usporedbu,
Xperia P - odličan uređaj, display isto tako, dual core. -opremljen Gingerbreadom iz SE kuhinje(recept za katastrofu)
Zaključak, side by side usporedba, V je brži i neprimjetno lošiji.(na gingeru i beta ics-u).
|
otkud si izvukao da je One V sa duplo manje radne (i btw 4x manje interne) memorije, single core procesorom (naspram dual core) sporiji od xperie P (ako je doista tako vjerujem da je cisto zbog sonyevog srot skina)?
ta xperia P ce dobiti upgrejd na ICS ako ti to toliko znaci btw..
Citiraj:
Autor tech
Sorry, ne kupujem uređaje 
Doduše, malo si se zaletio ako misliš da je hw identičan onom u V.
|
oba mobitela imaju procesor jednake brzine i jednake kolicine RAMa
koliko brzi moze biti One V, sta mislis?
pa ocito je da ne kupujes uredjaje kad ne govoris ni iz kakvog iskustva
Citiraj:
Autor tech
Mnogo trkeljaš i radiš krajnje blesave usporedbe. A ni jedan od navedenih uređaja nisi ni vidio, nit držao u ruci.

|
de mi reci kojeg mobitela si ti to vlasnik i s kojim dual core mobitelima si radio?