View Single Post
Staro 13.04.2012., 14:28   #1
Red_Baron
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2002
WLAN mreža za veće područje

Pozdrav,

Trebam postavitiwlan mrežu u vikendici kako bi gosti mogli na net, a kako se u mreže slabo kužim treba mi pomoć. U igri su tri kuće i samim tim prepostavljam tri wlan routera.
Petpostavka je da je u kući 1 instaliran T-com ADSL modem/router, a u kući 2 i kući 3 po jedan običan router na koje bi se gosti Kuće 2 i Kuće 3 spajali sa svojim wlan uređajima.

Routere 2 i 3 bi povezao s ADSL routerom koristeći UTP kabel. Kako konfigurirati takvu mrežu? Na što trebam paziti kod izbora routera 2 i 3. Moja ideja je da routeri 2 i 3 imaju WAN priključak i onda se preko njega kabelom povežu na LAN ulaze ADSL routera.

Moja pitanja su..
  1. Jel to pravi pristup?
  2. Hoće li takva mreža dobro raditi sa T-com ADSL router/modemom i dva jeftinija routera s WAN ulazom (npr. dlink DIR-615)?
  3. UTP kabel će većim dijelom biti položen na otvorenom. Kaav kabel kupiti i gdje ? Kakav bužir kupiti?
  4. Postoji li mogućnost da umjesto UTP kabela routere međusobno povežem bežično u jednu veliku WLAN mrežu korištenjem antena ili nizanjem routera u bridge modu?

Hvala na svakom savjetu!
Red_Baron je offline   Reply With Quote