View Single Post
Staro 12.04.2012., 17:47   #26
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Chiron Pregled postova
gle ja ti govorim iz iskustva.. imao sam pet šest av rješenja, i par anti-spyware rješenja.. jer nisam mogao naći si optimalno rješenje zaštita/trošenje resursa, recimo što se zaštite tiče Bitdefender mi je bio jedan od najjačih samo što je tušio komp pa sam ga maknuo,
Citiraj:
isto tako sam koristio uz druge antivirusne i malwarebytes sve što je prolazilo kroz antivirusni je on našao .. na kraju sam sam prešao na comodo Internet security uz povremeno skeniranje malwarebytsa kao provjeru i otad
Citiraj:
3 god nisam rušio windoze niti ti me se komp vukao..
Bojim se da gornje stavke vise govore na relaciji korisnika, a puno manje o vrlinama ili manama koristenih AV-a.

Citiraj:
kaspersky i eset su niš posebno...imao ih..
Cini mi se da tebi vise lezi AV koji se vozi po defaultu i koji ima oskudnu mogucnost konfiguriranja. Kaspersky nisam nikad navikom ulovio, ali pozicionirati ga (kao i Eset) kao "nis posebno" je blago receno debela generalizacija bez pokrica. Vecina AV razvoja su prilicno 'maloljudne' zajednice koje velikim reklamama daju iluziju da se radi o neznam kako velikim kompanijama. Iz iste ljudske razine se i stvaraju odnosi koji su drugaciji nego kod "materijalnih" proizvoda. Svakih nekoliko godina, netko drugi dostize zenit promocije/hvale/pokude i tako undedogled. Kod NODa je u zadnje vrijeme isla i druga krajnost : umjesto kritike, vrlo cesto se uopce ne spominje u IT recenzijama.

No poznavanje onog sto koristis i svjedocenje posla kojeg radi, puno mi vise znaci od statike vikend testova, koji ujedno (svejedno dal se proizvod hvali ili kudi) posluju i zive po neumoljivim zakonitostima sponzora/oglasivaca.

Na temu :

Anti Malerista je simpa alatka u koju imam povjerenja. Samo, kao ni SAS (NOD + SAS +Malerista) da mi dozivotno daruju besplatne PRO verzije - ne bih koristio uz posteno konfiguriran i kvalitetan AV. Inzistiranje na suprotnom je redovito zelja za izazivanjem problem tamo gdje nisu potrebni. Pro verzije i njihove Real Time zastite nisu zdrave za dobrobit AV djelotvornosti.

Posteni AV uz postene postavke + besplatne verzije Maleriste i SAS-a + upucenost korisnika = sve sto je potrebno. Ako pogledamo premisu njihovog postojanja, glavne vrline su zapravo kompletno dostupne u besplatnom izdanju Maleriste i SASa.

Real Time Danica, Joca the Resident, Slavko Guard i Kosjenka Access + AV = prije ili kasnije sigurna glavobolja.

...
Visage je offline   Reply With Quote