Vidjeh pljuvanje po NODu u susjednoj temi, pa me sjeti da nikad nisam komentirao prelaz za sve koji su ljubili 2.7-icu kao najdrazi AV.
NOD32 2.7 je valjda najdugovjecnija verzija ikad. Da ne spominjem gotovo najveci broj poklonika u njeno sucelje i koristenje nakon sto je temeljito konfiguran. Stavise, 2.7 je iznenadila i sam ESET jer su reakcije ljudi jos u debeloj podrski plasljivo ispitivale, mogu li ga sto je moguce ljudski duze odrzavati podrskom. Prosle godine isparilo je i
zadnji datumski VSD.
Lakoca V2x, posebno u VS bazi koja je bila laksa za oko 15-ak megi od svih sljedecih verzija, dodatno je cinila lagodu korisnicima. Na papiru bi to znacilo slabiju detekciju ali dobro konfiguranan 2x, bio je itekako efikasan u detekciji i eliminaciji.
Kao mnogi, ulovila me nervoza od novih pomodarskih sucelja i "vozi po defaultu" je nasa najbolja preporuka odrzavanju NOD-a, ali i ostalih AV-a. Nekoliko puta sam Goretskog (ESET) moljakao za odgovor, sto ce podrskom biti dugovjecnije i sto je moguce blize 2x-u. Kad sam iz prve ruke dobio potvrdu da ce 3.0 biti izuzetno dugovjecna verzija kojoj ne vide skorasnji EOL, potraga je dosla kraju.
Posebno sto bez greske radi u WS2003/Vista i prijasnjima, pa cak i u WS2008 (preporuceno do R2). Spominjem jer znam da je i na PCE bilo dosta 2.7 poklonika koji se mozda nisu skrasili u punom zadovojstvu novih sucelja.
Koristim NOD32 3.0.695.0 i uz
BS postavke gotovo da nista nisam dodatno intervenirao postavkama. ESET Intervencija nad drasticnom promjenom quarantine lokacije je mozda jedina nejasna osebujnost, no sve ostalo je perfektno. 2.7 je uz super paranoidne postavke briljirao u budnosti na web stranicama, samo, debelo je naplacivao usporavanjem ucitavanja. 3.0 briljira u istoj stvari ali bez penala usporavanja. Gotovo da i ne znam da radi.
Zaljubljenicima 2.7-ice, te onima koji su nezadovoljno trazili ili jos traze ESET nasljednika - 3.0 je najprirodniji nastavak