Citiraj:
Autor tiki66
Intelovi Sandy Bridge procesori imaju većina već integriranu grafiku. U ovoj konfiguraciji ti je totalno nebitno pošto ćeš koristiti zasebnu grafičku karticu.
U Protisu je IMHO najbolji odabir sad Intel Core i5 2400, jer razlika između njega i najjeftinijeg i5 (i5-2310) u cijeni je mala, a dodatnih 200mhz dobro dodje.
Takodjer ako uzimaš non-K procesor, ne treba ti ni tako skupa matična.
S tim uštedama ja bi upiknuo HD7850 karticu koja je hladna, štedljiva, novija i ima odlične performanse, a ako nju uzimaš onda stvarno nema potrebe za napajanjem jačim od xfx 450w.
Što se tiče periferije i SSD-ova, nisam baš previše pratio stoga će ti to netko drugi preporučiti ili se raspitaj u podforumima određenim za to (u biti ne moraš se ni raspitati, prolistaj par tema pa ćeš vidjeti različita mišljenja). Jedino što mi upada u oko je da bi mogao uzeti 2.1 zvučnike.
|
ok, sad navijam za non-k i5 2400, i radit cu konfiguraciju oko toga, cini mi se... samim time moze i jeftinija maticna (vidim da se glatko preporucivaju Asrokice - to je ok?).
definitivno idem na hd7850 u toj gornjoj kombinaciji... a napajanje (s obzirom na ne bas veliku razliku u cijeni) ostavljam jace...
Citiraj:
Autor coconut
Ako uzmeš slabiji proc, manji SSD (60Gb će joj biti dovoljno) i jeftiniju ploču (npr. Asrock P67 Pro3), bit će dosta love za 7850 i 2.1 zvučnike.
Inače, osobno nikad ne bih dao 500kn za miša i sumnjam da će ona osjetiti razliku između tog i nekog drugog koji je duplo jeftiniji. Pogotovo što za istu lovu možeš nabaviti vrlo solidnu miš+tipkovnica kombinaciju.
|
za manji ssd nisam siguran.. nedavno sam instalirao w764bit, par vecih programa, update i 'pojelo' je debelo preko 40gb... a mislim, ako bude stavljala hrpu igrica (koje danas dolaze na nekoliko DVD-ova) cini mi se da ce brzo ostati bez prostora na radnom disku.... ovaj wd bi ionako sluzio za storage... brine me brzina ovog veceg ssd-a ili se brinem bez veze??
i da.. ne bih ni ja davao 500 kuna za misa i mislim da cu joj predloziti jeftinijeg... a tipkovnicu definitivno na zicu..

(uvijek se sjetim nekih nezgodnih situacija s tipkovnicama na baterije kod nekih ljudi kad sam prilicno psovao...).
Citiraj:
Autor lolofuxy
|
muci me ssd, tipkovnica, procesor (zbog gornjih razloga), kamera (nema hd mogucnost - mozda ce joj biti zanimljivo), zvucnici (maximalno bih isao na 2.1 - znam koliko prostora ima, a racunalo joj je u sobi s kucnim kinom 5.1)
Citiraj:
Autor lolofuxy
|
ma isao bih na jaci procesor s retail coolerom - za sad... dobijam potencijal za buducnost, a trenutno placam 200-tinjak kuna vise, zasto ne, a ako nikad ne bude OC-ala taj procesor, koga briga, u startu je bolji od 23xx ili nije??
u ovoj konfiguraciji me, ponavljam kao papiga, muci ssd, kamera, tipkovnica mi je zanimljiva (osim enter tipke

), zvucnici zanimljivi...
Citiraj:
Autor Dottore
Još veći grijeh 60Gb SSD pored 2 x 4gb memorije. Windowsi 64bit + Office i update pojedu 50Gb za doručak.
Tako da 60Gb SSD najbolje ići na 32bit. Onda postaje problem neiskorištene memorije koju 32bit Windowsi vide 3,25Gb
|
blisko ovome razmisljam.... naravno, mozda se varam...