Tema: Dobrodosli!
View Single Post
Staro 23.10.2002., 13:08   #12
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by RAK

Sitnije stvari za osobne potrebe. Ne namjeravam učiti nešto što nitko ne zna i što se neće koristiti. Recimo da sam zaključio da bi tu prazninu neznanja trebalo popuniti nećim novim. Nekada mi je nešto potrebno, a onda to nisam sam u mogućnosti napraviti.

Prilično brzo učim i neće mi biti problem krenuti od nule. Samo da ima malo literature novijeg datuma na engleskom ili hrvatskom jeziku. Ako ozbiljno krenem, za 6 mjeseci ću dijeliti savjete ovdje (optimizam mi je vrlina).

Koliko sam ja shvatio, najrasprostranjeniji su Delphi i C++ (ili možda griješim). Visual basic je jad i bijeda kao i FrontPage (nije li tako?).
Nebih se baš složio da je VBasic bjeda, samo moraš razlučiti što želiš raditi, ako su to aplikacije u windozama, znači klasično windows vizualno sučelje, netreba ti ništa drugo, vbasic je čist ok.
Ako želiš raditi aplikacije koje će biti u potpunosti (do najmanjeg detalja) po tvom ukusu (znači da ćeš za svaki gumb morat odredit parametre, poput boje veličine položaja, boje kad je kliknut, sjena i svih (bukvalno svih)detalja)onda uzmi C++ ili delphi
Skloniji sam vjerovanju da je C malo lakši od delphia .
Što se tiče Front Pagea, neznam kako je on upao u ovu raspravu, jer je koliko ja znam on HTML editor (i to ne naručito dobar), a u tu kategoriju (mislim, dobrih)svakako upada Macromedia Dreamweaver kao najjači.
Mada ja više volim textualne editore poput AceHTML Pro-a!

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
gomila diskovlja sumarum = 2TB
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
igsablja je offline   Reply With Quote