Citiraj:
Originally posted by BrunoZG
na nisko osjetljivim zvucnicima 10 W ne da nece probit bubnjic nego je puno pre malo.
a kad je neko pojacalo gotovo na njega se spoji watmetar i mjeri snaga..
I ako kaze da je 2x 50 sinusne snage na 8 ohma W onda je 2 X 50 W, bio to lampas ili ne lampas.
I zvucnik trazi WAT...
To je sta se tice snage.
A sto se tice same kvalitete zvuka , dakle sasvim subjektivnog ali uglavnom opce priznatog faktora, Zvucnici tu igraju najveću ulogu.
YAMAHA je sigurno firma koja si nece dozvolit stavljat lazne podatke, sve pise, kolka snaga , koje izoblicenje, koje impedancije itd, dumping factor, I sta se mene tice zvuce odlicno, osobno sumnjam da bi ja mogo cut razliku izmedju nje 1 10 puta skupljeg pojacala.
|
Misliš? Hoćeš poslušat dest puta skuplje pojačalo? Na ozbiljnijim zvučnicima?
Uzmi mjerač snage i izmjeri snagu na svojoj Yamahi. Vidjet ćeš da nema ni upola toliko snage koliko je deklarirano. Mislim, čak ne moraš ni to gledati. Pogledaj unutar kućišta da vidiš kakve komponente ima... sve će ti biti jasnije. Za usporedbu, pogledaj ovdje kako treba izgledati nešto što ima realnih 100 W po kanalu:
A za inače, ovo je jedan od vrlo zanimljivih uređaja od 2x8 W koji bez problema pogoni zvučnike:
Edit: gle, tvoja Yamaha će dati 100W snage, pa čak i više ako ju prisiliš,no o čemu mi ovdje pričamo? Pričamo o hifi-ju. Ta Yamaha nema teorije da pruži 100W snage a da uopće raspoznaješ svoju glazbu od silnih izobličenja!
Ja imam ovog Sony-a, koji je čak malo iznad Yamahe jer ima dvostruku monoblok konstrukciju, pa svejedno je čisto simboličan...