View Single Post
Staro 06.04.2012., 15:13   #1
Pantagana
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
Tablet ili manji laptop / Windowsi ili Android

Pozdrav,
novi sam na forumu, ali san ga nekoć davno dosta čita.
Evo raspisat ću se odma u prvome postu.

U dilemi sam što uzeti.
Krenit ću od onoga šta želin.
Dakle, potreban mi je "uređaj" manjih dimenzija na kojemu bi u normalnoj upotrebi po gradu mogao ugodno i bezbrižno surfati po internetu, koristiti Office, poslušati muziku, pogledati film, eventualno nešto i zaigrati (jednostavnije tipa DotA).
Osin toga, triba mi i za nositi na brod kad iden na ribe i na đitu, iz tog razloga manjih dimenzija da mi stane poviše komandne ploče. Mislim da san vidio da postoje GPS antene koje se uštekaju priko USB sučelja, tako da bi mi taj uređaj koristio i za navigaciju i još neke gadgete ako se mogu spajat na računalo (tipa sonde za fishfinder i slično). Naravno tribalo bi i kapaciteta za natrpat ga filmovima i muzikon.
Poželjno bi bilo da bude izrađen prema nekome IP standardu da bude otporan barem na prskanje. Inaće neće se nalaziti na otvorenome jer brod ima nadkabinu, ali čisto radi neke sigurnosti, a i na svakome brodu ima dosta vlage po noći (posebno zimi), tako da nebi volija da ga jedno jutro nemogu radi kondenzacije upalit. Doduše mislin da će mi sve takvo biti izvan budgeta jer planiram ići do nekih 5k kn, ako ima nešto šta bi mi baš na prvu silo da mogu reć "to je to" moga bi se i malo rastegnit.

Sad sam u dilemi da li da uzmem neki tablet ili klasičan laptop. Kod tableta sa Androidon mogu zaboravit na igrice, a i nevirujen da bi mogu spajat išta priko USB-a. Istina, većina u sebi ima ugrađen GPS, ali mi se ti mobitel GPS-ovi nisu baš pokazali precizni (kod traženja pošta i slično), tako da bi više volija pravu GPS antenu uštekat. Prednost je mnoštvo jednostavnijih aplikacija i kod nekih mogučnost stavljanja SIM kartice.
Kod laptopa opet je mana veličina, nemogučnost skidanja tipkovnice koja bi mi smetala za stavit ga poviše komandne ploče, a i u tako mal laptop sumnjan da stanu neke bijesne komponente.

E sad mene zanima "šta ima novoga", odnosno može li me neko prosvitlit postoji li kakvi laptop "na rasklapanje" ili neki dobar tablet na Windowsima (ali ako ga se može kupit bez Windowsa pa da sam to instaliram).

Ja san malo van tog svita već neko vrime, a neman vrimena povatat šta se novo pojavilo itd.

Evo recimo ovo mi se svidilo, ali je na glupome Androidu Asus Eee Transformer Prime
ovo isto nije loše, ali pošto već iman Windowse, nebi tija nove plaćat, a i dosta je slabiji od Transformera Prime-a Acer Iconia Tab

Nadan se da neće svima bit tlaka pročitat, a i nije mi priša jer neću do 5.-6. miseca to još kupovati.
Auf, umorija san se, a i tlaka mi je pisat književno, na svako riječ duplo promisliti.

LP i pozdrav

PS: Nemojte mi reći da mi je Google prijatelj, to znam i sam. Nema baš ovakvih tema

edit: I još nešto, bilo bi dobro da se može punit priko priključka za upaljač da ne moran dodatne kabele po brodu provlačit. Nije uvjet.

Zadnje izmijenjeno od: Pantagana. 06.04.2012. u 15:18. Razlog: dodatak
Pantagana je offline   Reply With Quote