Citiraj:
Autor Ordem
ppi nikad nije bespotreban
ako mislis da je ppi bespotreban probaj usporedit ekran HTC Wildfirea ili tattoa.
i bio bi ppi od 275 izvrstan kad bi ga mogao postici na malom ekranu sa malom rezolucijom..
uzmi u obzir da je:
480 x 800 pixels, 3.7 inches (~252 ppi pixel density)
|
Naravno da je velik ppi bespotreban. Sve iznad 300 je glupost. I to samo za ljude sa savrsenim vidom. Iznad 275 90% ljudi nece primjetit na 'radnoj' udaljenosti.
qHD na 4 inca ima 275, zato sam to i rekao. To bi za mene bilo idealno, i 720p na takvoj dijagonali nema nikakvog smisla.
Citiraj:
Autor Ordem
da, a tvoje podjele high enda na 3 razreda stvarno imaju smisla..
da, One V je zamisljen kao low end (ne entry level smece, nego low end)
ima iste karakteristike kao moj 2g star HTC Desire (jedino ima vise interne memorije i noviji proc)
neki android sa 320x240 rezom i 192 rama se smatra entry level mobitelom za nekog tko si ne moze priustiti veci mobitel (jer su obicno mobiteli sa takvom rezolucijom manji od 3.5")
|
Naravno da imaju. Jer ima vise kategorija uredjaja. Ne mozes sve ispod za danasnje pojmove prilicno jakih mobitela koji se prodaju za tisuce kuna proglasit smecem. I u toj kategoriji postoji itekakva podjela. Ima barem 7-8 razreda u koje mozes strpat svaki model.
I da, u high endu postoji podjela, kako kod mobitela, tako i kod automobila i kod svega drugoga. Svaki dual core mobitel je jednostavno high end mobitel. Kao sto npr. Rolls Royce ima svoj Phantom i Ghost, i za njih je jedan high end, jedan low end, ali je to na trzistu najvisi high end. Isto tako su i HTC X i S high end mobiteli. V je jednostavno gornji mid range. I HTC ce izdati i puno slabije modele, ili ih vec prodaje, da popuni sve klase ispod. Jer tako je organizirano trziste.