View Single Post
Staro 04.04.2012., 22:39   #532
F10EXX
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Autor Ordem Pregled postova
ppi nikad nije bespotreban
ako mislis da je ppi bespotreban probaj usporedit ekran HTC Wildfirea ili tattoa.

i bio bi ppi od 275 izvrstan kad bi ga mogao postici na malom ekranu sa malom rezolucijom..
uzmi u obzir da je:

480 x 800 pixels, 3.7 inches (~252 ppi pixel density)
Naravno da je velik ppi bespotreban. Sve iznad 300 je glupost. I to samo za ljude sa savrsenim vidom. Iznad 275 90% ljudi nece primjetit na 'radnoj' udaljenosti.

qHD na 4 inca ima 275, zato sam to i rekao. To bi za mene bilo idealno, i 720p na takvoj dijagonali nema nikakvog smisla.

Citiraj:
Autor Ordem Pregled postova
da, a tvoje podjele high enda na 3 razreda stvarno imaju smisla..

da, One V je zamisljen kao low end (ne entry level smece, nego low end)
ima iste karakteristike kao moj 2g star HTC Desire (jedino ima vise interne memorije i noviji proc)

neki android sa 320x240 rezom i 192 rama se smatra entry level mobitelom za nekog tko si ne moze priustiti veci mobitel (jer su obicno mobiteli sa takvom rezolucijom manji od 3.5")
Naravno da imaju. Jer ima vise kategorija uredjaja. Ne mozes sve ispod za danasnje pojmove prilicno jakih mobitela koji se prodaju za tisuce kuna proglasit smecem. I u toj kategoriji postoji itekakva podjela. Ima barem 7-8 razreda u koje mozes strpat svaki model.

I da, u high endu postoji podjela, kako kod mobitela, tako i kod automobila i kod svega drugoga. Svaki dual core mobitel je jednostavno high end mobitel. Kao sto npr. Rolls Royce ima svoj Phantom i Ghost, i za njih je jedan high end, jedan low end, ali je to na trzistu najvisi high end. Isto tako su i HTC X i S high end mobiteli. V je jednostavno gornji mid range. I HTC ce izdati i puno slabije modele, ili ih vec prodaje, da popuni sve klase ispod. Jer tako je organizirano trziste.
F10EXX je offline