View Single Post
Staro 03.04.2012., 22:32   #1
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Vipnet i varanje korisnika

Nakon 21mj agonije u ovoj mreži - napokon je doša kraj

Evo da opišem kako je počela moja nesreća u Vipu....

Vip je svojedobno ima akciju u 50% cijene za nove pretplatnike prvu godinu i mobitele (u to vrijeme popularni HTC Desire) za 2000kn što je onda bila super opcija za smartphone + tarifu.

Da ne idem sad u širinu puno, u svakom slučaju prešao sam dok sam još bio pod jednom pretplatom par mjeseci a ovdje plaćao samo paušal od 75kn.

Nakon što mi je stara pretplata istekla, prebacim se na Vip karticu i sve 5 - do polovice prvog mjeseca korištenja.

Prije nisam ima naviku koristiti 3G watchdog ili neki sličan software jer je T-mobile slao SMS upozorenja na 80ak % i nakon toga SMS kad se prijeđe paket, a i dodatni promet nije bio strašno skup, tako da kad bi se i preša paket za desetak MB nije bilo strašno.

Dobijem ja tako polovicom mjeseca SMS upozorenja - da mi račun za ovaj mjesec iznosi duplo više od prethodnog (~75kn) i nakon što sam pogleda stanje računa - strefilo me - ispostavilo se da sam prešao data paket za kakvih 50-60MB što su mi naplatili oko 350ak kn, tako da sam taj mjesec ukupno platija oko 560kn...
Isti tren sam otiša do prodajnog centra i đubrad mi čak nije htjela dati da uzmem onaj dodatni data paket - iako je taj promet potrošen svega nekoliko sati prije.

Ok, to sam si i sam kriv što nisam čitao sitni tisak, ali opet da mogu biti takva đubrad - bez ikakve obavjesti o prometu, a da ga u isto vrijeme tako skupo naplaćuju je stvarno vrhunac deranja kože.

Napokon došlo tih 90 dana u kojem se može zatražiti prebacivanje na bilo koju tarifu što sam ekspresno napravija (na najnižu da se mogu trajno maknut s VIPa tako da otplatim još 90 dana što sam vezan ugovorom).
Službenica mi rekla da ću dobiti SMS poruku kad mi pribace tarifu unutar 24h i sve 5.

Sutradan, nakon 24h niti P od poruke i tako ja provjerim račun kad ono piše da mi trenutna potrošnja iznosi 15ak kn i od toga 13kn za DATA promet (jer sam sad na najmanjoj tarifi u kojoj nema podatkovnog prometa), srećom samo 2.5MB koje sam potrošija večer prije na brzinu.

Sreća što taj dan (kad sam zatražija promjenu tarife) nisam koristio net jer da sam napravija nekoliko desetaka MB - opet bi me oderalo.
I to bez ikakve notifikacije da mi je tarifa promjenjena.

Eto
Vipnet mene više neće viditi, nikad mi prije nisu bili dragi - ali ovo poslovanje, iako je (nažalost) možda po zakonu nije i po moralu.