View Single Post
Staro 03.04.2012., 19:18   #2285
veva
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
- molim pomoć oko slaganja konfiguracije
- buđet nemam, ciljam na neki best buy, i nakon malo istraživanja to bi bilo 4000-5000 kn...
- pokušao bi izbjeći da dam za neku komponentu 10% više para za par fps-a više i sl.
- konfa bi bila za gaming i da potraje bar 2 godine prije nadograđivanja/mjenjanja...
- ništa ne mislim overclokirati
- kućište Collermaster CM 690 i optiku imam, trebam sve ostalo...
- manja potrošnja i buka su poželjne ali nisu presudne, bitnije su mi performanse

Složio sam ovo, al sigurno ima i nešto bolje:

MBO Asrock Z68 Pro3 GEN3
CPU Intel Core i5-2320 3.00GHz
GPU XFX HD6870 900M 1GB DDR5
PSU XFX Core Edition 80+ 550W
RAM G.SKILL Ripjaws X series DDR3 1333MHz 2x4GB

s obzirom da su GPU (1259 kn), PSU (499 kn, ima i 450W za 409 kn) i RAM (369 kn) ovaj tjedan na akciji u linksu bi htio to iskoristit, a CPU (1500kn) i MBO (780 kn) kupujem u jednom lokalnom dućanu pa ispade ukupno 4400kn.

Nebi naručivao prek neta, uzeo bi ako što promjenim najvjerojatnije iz Linksa, neda mi se komplicirat za 200-300 kn ako nije neka velka razlika u cijeni osim ako je pojedina komponenta negdje dosta jeftinija ili ako mogu dobiti dosta kvalitetniju komponentu za istu cijenu.

Par pitanja:
- Kakva su iskustva sa navedenom grafom, sumnjam da mogu puno bolje proći za te pare, al dal ima kakvih poznatih problema sa ovim modelom? Kvarovi, buka, grijanje?
- dal možda uzeti neko drugo napajanje, ima za tu lovu boljih ili podjednakih a jeftinijih? I dal bi mi XFX 450W bilo dosta? Iako neću da bude na knap pa me vuće na 550W...
- za rame nemam pojma, stavio sam ove jer sam negdje pročitao da je Ripjaws X serija stvarno dobra a sad je na akciji. I dal možda dodati koju kunu pa uzeti neke 1600 MHz, znam da vjerojatno neću vidjeti neku razliku. Ili možda Corsair?
- možda uštedit na MBO? Ova podržava SSD caching ako u budućnosti ubodem SSD, ima USB 3.0, ne znam dal mi je još nešto bitno...

Uglavnom, svi savjeti i preporuke su dobrodošli
veva je offline   Reply With Quote