Citiraj:
Autor Visage
E sad me podsjeti kako glasi puni Pub naziv u
kojem smo bili zadnji put? Jer tamo smo
odgegali zbog blizine spusta nakon Pizzerije
iz Nova [IMG] http://shrani.si/f/46/Vd/3nF2jRqs/ves.jpg[/IMG]
Brisela.
Ljubazni konobar, prima (kao i 90% ostalih) bez pogovora narudjbu i donosti tocno onako kako smo trazili. Iznad solidna pizza i izrazito ljubazni. Jedina mana koju su napravili je razdvajanje restorana i pizerije. Sad je pizerija, nazalost, previse funkcionalna u sluzbi primanja sto veceg broja stolica, a nazalost premalo ugodjaja. Nisu trebali razdavajti jer ni priblizno se ne sjedi ugodno i prostano kao prije. Nije vanka nepoznat nacin, da se skuplje placa ista stvar u boljem prostoru. Nemam nista protiv da se u restoranu takodje moze naruciti pica po nesto skupljoj tarifi.
|
Hole in one Pub. Inace pizzerija nikada nije bila spojena sa restoranom nego je naknadno otvorena. Jedno vrijeme nisu dozvoljavali narucivanje pizza u pubu/restoranu nego si morao sjesti bas u pizzeriju, ali su srecom promijenili politiku jer pizzerija i nije bas najkomotniji prostor. Nisam tamo vec dugo bio, imao sam osjecaj da su promijenili pizza majstora tako da mi pizza, iako vrlo solidna, nije bila kao prije (moguce i da sam se prevario).
Nego, bio sam i ja u Dvojci. Sto se tice samog uredjenja vidi se da bi prostoru dobro doslo malo osvjezenja, najveci minus bile su lampe sa zaruljama koje su isijavale neugodno bijelo svjetlo. Iako u pizzeriji nije bilo gotovo nikoga na 2 prazna stola bile su case. Na konobaricu cekao sam 10-ak minuta.
Jeo sam pizzu 4 godisnja doba - jedna kriska kukuruz i paprika, jedna mozzarela, jedna kulen i jedna vratina. Izbjegao sam neku sa sunkom jer sam procitao na forskveru da sunku ribaju. Pizzu bih opisao kao tradicionalnu zagrebacku. Suhi i debeli krajevi, tijesto koje podsjeca na kruh. Opcenito mi je bila malo suha pizza (iako je nadjeva bilo dovoljno), ali osim toga je ok - nemam nekih zamjerki. Rekao bih sredina zagrebačke ponude, solidna, ali ništa senzacionalno. U svakom slucaju puno bolje od onoga sto sam dobio dostavom zadnji put kada sam narucivao od njih. Za pice sam uzeo toceni Pan - 15 kn, koliko sam zapamtio nemaju velike pive u boci.
Od zadnjeg posta u par navrata sam jeo u Les Chateau des Jardines i Kod Zaca. Mogu reci da su mi to trenutno najbolje pizzerije u gradu. S tim da Jardines ima pizzu koja je poput Karijoline (ako je dobro pamtim) - tanka, hrskavi suplji rubovi, svjezi i kvalitetni sastojci. Dok Zac ima vise tradicionalnu pizzu, iako inace nisam ljubitelj slavonskih njegova mi je odlicna.