Citiraj:
Originally posted by LAcy
Uhh, o ovom sam bas neki dan razglabao s kolegom Linuxasem. Da istina je da Windowsi nisu bas olicenje kvalitetnog OS, svi pljuju po njima ali ih svi (vecina) koriste. Zasto?
|
Zato sto su nesposobni. I ja nigdje nisam Linux, BTW, no dobro.
Citiraj:
Pa zato sto su user friendly (dummies friendly?). Linux je super, divan i krasan, ali kao sto si ti rekao za AMD tako i za njega vrijedi da se bori protiv veceg i jaceg.
|
Ma kakav user frendly? Kako nesto sto ima zatvoreni source moze biti user frendly? Bori se protiv veceg i jaceg? Ne postoji masina koja radi ozbiljan posao a trosi Windblowse. Sve rade na Unixu/Linuxu i njihovim izvedenicama.
Citiraj:
U stvari bas bi se mogla fina paralala povuci AMD-Intel i Linux-MS. Linux je za obicnog korisnika jos uvijek previse slozen, MS nas je sve razmazio sa klikanjem next, next, finish sistemom.
|
Ako te je volja, cijeli proces instalacije Linuxa mozes svesti bez ikakve upotrebe CLIa, dakle, next, next, yes, no sugar please koncept.
Problem je sto
Linux uopce ne interesira SteficuTM, niti ona ima previse direktnih kontakata s njime. U takvoj koncepciji, ne vidim sto moze biti zbunjujuce, buduci da instalaciju mozes prilagoditi da bude svjetlosnim godinama bezbolnija za nekoga tko nema qurca pojma o racunalima.
Citiraj:
Sto se tice drivera, softwarea, igara tu su Windowsi u debeloj prednosti. Moram stati, sad sam vidio da sam krenuo u totalni OT.
|
Samo igre, no i to se polagano mijenja. Jedini pravi problem koji Linux, recimo, ima su neki problemi s USBom. No onda opet, kada si vidio ijedan samostalno napisani driver za Windowse?