ovako... first of all... za audiofilsku tehniku sam gotovo laik... ali ono sto je Jango napisao to stoji... moja opaska je bila tek da je nemoguce pricati o elektronickim napravama bilo koje vrste a "tvrditi" da iste nemaju impedancije...
e sad natrag na pojacala... imam doma 2 komada... jedno je NAD-ovo, a drugo PANASONICovo...
oba sam imao spojena na iste zvucnike neko vrijeme (Chario 3sistemci 2+centralni)... i neke velike razlike u zvuku niti u frekvencijskom spektru koji sam cuo te distorziji zvuka unutar tog cujnog spektra nije bilo...
Ondak sam se bacio u trosak i pribavio JMLABov SUB&CUB 5.1 sustav... spojio sam ga na PANASONIC i sad na njemu vozim kucno kino... za moj ukus doticno pojacalo ima malo "preplasticne" visoke tonove, no uredno odradjuje i to... bas je dubok i jasan dok srednji tonovi su mozda mrvu prenaglaseni... naravno sve ovo pricam sa aspekta 5.1 zvuka... to pojacalo nije kupljeno za reprodukciju glazbe... mada se i tu odlicno snalazi u "obicnom" stereu (2 charia)...
Za glazbu koristim NAD-a sa tim JMLABovima (ostala su mi 2 kom) koji je manje "lijen" u skokovima izmedju frekvencija pa to bolje podnosi...
Toliko o mojim pojacalima i sustavima...
A lampase... imao sam prilike cuti... i odusevio sam se... ali opet... stvar je kome sto treba i sto voli.. lampasi su idealni za nekakvu klasiku i jazz (meni osobno najdrazi)... dok za nekakav mainstream je bolji izbor neko drugo pojacalo...