View Single Post
Staro 02.04.2012., 09:00   #8
chrisys32
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
evo znam da je tema stara dosta ali ako itko slučajno bude tražio odgovor na ovaj problem (ne bi vjerovali ali tango se i danas koristi i meni je osobno odličan program za izradu pcb layouta).
ako ste baš zapeli za sedmicu, možete i dalje pokrenuti tango na jedan način, a da radi kako spada, bez ikakvih grafičkih problema i gešaka. posao je malo dulji ali meni se isplatio.
preuzmite Windows Virtual PC za windows 7. ne virtualbox, vmware ili nešto takvo nego baš virtual PC. tada pronađite nekako (to je na vama) DOS 6.22 i instalirajte ga u virtual pc-u. tu samo postoji 1 problem. taj novi VPC nema sučelje za montiranje disketnih pogona ili slika, ali na internetu postoji dobra vb skripta kojom to možete učiniti, pronađite ju u ovoj arhivi. kad ste instalirali DOS, instalirajte i CD ROM i mouse driver, trebat će vam. sa disketama ćete se morati snalaziti, ja slike prvo montiram na komp kao fizički drive sa VFD aplikacijom pa ih preko skripte montiram na dos kao fizički drive A: . to je jedina komplikacija ali ne smeta toliko, kkad se uhodate čas posla. kada završite sa svim tim, kopirajte tango na C: u DOSu ili ga instalirajte, još uvjek ima instalacija na netu i to za sch 1.50 i pcb plus 2.30 (pretpostavljam da je škola ruđer, tamo je instaliran 1.30 i 2.20). kako god bilo, kad imate tamo tango, promjenite video driver u sch.ini i pcb.ini fajlovima u VGA, SVGA ili VESA800.DRV. pokrenite tango, iskonfigurirjte ga i možete početi s radom vrijeme potrebno za sve ovo: 30 min do 1h, ovisno koliko ste spretni sa dosom.
chrisys32 je offline   Reply With Quote