Tema: 26le5500
View Single Post
Staro 01.04.2012., 22:59   #11
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006

Evo malo da podignem temu
Za 2530kn u europatrade-u sam uzeo nasljednika od televizora naslovljenog u topiću
Oštrina i čitljivost teksta (gdje je prethodnik malo zakazao) su sada gotovo na razini monitora. Kažem gotovo jer razlika ipak postoji,a ista se primjeti npr kod teksta napisanog crvenim slovima na crnoj pozadini što tv ne prikazuje savršeno oštro. No i pored toga 26lv5500 je najbliže monitoru što jedan televizor može biti
Matrica je primjetno brža pa je zamućenje slike osjetno manje (iako postoji). U igri pes-u je taj problem bio prilično iritantan na svim lcd monitorima / televizorima koje sam imao do sada (uključujući tu i lg monitor ips235v kojeg sam imao zadnjega).
Ips glow se puno manje primjeti od svih televizora i monitora koje sam imao do sada
Kao nedostatak još mogu spomenuti postolje koje je fiksno i nepostoji mogućnost zakretanja ekrana u bilo kojem smjeru. Dakako to kod mene ne igra ulogu jer sam tv postavio na zid i sada sa lakoćom izaberem najbolji položaj

Dakle na komp se povezuje hdmi kablom
Na televizoru je potrebno staviti način slike stručna jedan ili dva (jer samo ta dva moda omogućavaju korekciju oštrine slike horizontalno i vertikalno. Kod mene je horizontalna oštrina na vrijednosti 28, a vertikalna na 55), nakon toga naravno smanjiti pozadinsko osvijetljenje i eventualno korigirati ostale parametre prema potrebi (kod mene je toplina boje srednja, pozadinsko osvjetljenje 47, kontrast 87, svjetlina 44). Kod nvidijinih grafičkih kartica je samo potrebno postaviti sliku na format 16:9, a kod atijevih grafičkih kartica potrebno je format slike staviti na auto, te u catalyst control centru overscan opciju staviti na nulu.
Nakon toga treba malo ubrzati kursur miša (barem na win xp-u)
To je onda to
TV/Monitor 26 inča sa bezkompromisnim prikazom boja i vidljivim kutem, raditi sada kad sam sve naštimao je pravo zadovoljstvo!
Naravno multimedijalne mogućnosti televizora su daleko ispred bilo kojeg monitora,a kao monitor će poslužiti jako dobro, vjerovatno i bolje od većine pravih monitora sa tn panelima
Vridi svake lipe!!!

Jel sam malo subjektivan u ocjeni ponašanja ovog tv-a kao monitora nemrem znati barem dok ne čujem još jedno mišljenje. Ukoliko to negdje na internetu postoji, ili ako je još neko od forumaša kupio taj tv radi iste namjene dobrodošao je u temu da kaže svoja iskustva

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 30.05.2012. u 09:38.
darkijas je offline   Reply With Quote