View Single Post
Staro 31.03.2012., 18:57   #755
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Na sva pitanja imaš odgovor ovdje.

Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
Par pitanja:

1. S OneClickRoot-om dal je netko uspješno unrootao mob?
Prema linku gore unroot se napravi flashanjem SBF-a. Uz veliki oprez NIKAD ne raditi downgrade. Kao i na Atrixu, Defy ima hardverski osigurač. Jednom kad se napravi upgrade, chip promijeni interno ožičenje. Stariji firmware to provjeri i trajno bricka uređaj. Vjerojatno se može popraviti u servisu ili zamijeniti matična/chip. Preporučeno je flashati popravljeni SBF ili kao kod Desirea stock rom iz CWM-a.

Edit: Čini se da se ipak neće brickati (za razliku od Atrixa) ako se flasha SBF starije verzije ali ja se ne bih s time igrao.

Citiraj:
- procedura roota - molim ispravke: skinem Motoroline drajvere za Windowse te OneClickRoot, instaliram, restartam.
Točno.

Citiraj:
- odem u bootloader mode (upalim mob, Volume up + Power button)
Netočno. Nikakav bootloader mode, to je za flash SBF-a. Root samo daje Administratorske ovlasti na Androidu koji je modificirana verzija Linuxa sa JVM (Dalvik).

Citiraj:
- spojim mob USB-om na komp, on sam instalira drivere
Točno.

Citiraj:
- neki sajtevi kažu da ne mountam SD, ona se inače sama mounta, jel je onda trebam unmountat, il ne diram?
Mounta se sama jer si tako odredila ili je zapamtio. Unmountaj.

Citiraj:
- restart, normalni boot,
Nepotrebno al' ne škodi.

Citiraj:
- na kompu startam .exe, click na ROOT, kad mi kaže "Waiting for device", upalim US debugging (može potvrda da tek tada palim debugging, a ne prije?)
Upališ prije USB debugging, onda spojiš mobitel.

Citiraj:
- Instaliram i Busybox nakon tog?
Da. Neke aplikacije traže busybox. To je jedan mali izvršni file koji izvršava neke Unix/Linux komande.

Citiraj:
- To je to? Restart?
Cijelu proceduru imaš na gornjem linku. C/P:

How to Root:
Get SuperOneClickRoot
Get and Install Motorola Drivers [32bits] [64bits]
Reboot your PC
Turn USB Debugging ON (Settings -> Applications -> Development on your Defy)
Connect your Defy to the PC
Wait for the PC to install any missing Drivers
Click on Root
Let it work, then it will ask if you want to install BusyBox, hit YES
After it finished it will ask to make a test, click cancel and just Reboot your Defy
Done, Defy rooted

Citiraj:
2. Koji je ROM manager naj-user friendly?
Rom manager? Postoji aplikacija s tim imenom koja može flashati iz Androida, tj. reboota u CWM pa flasha. Ja sam to uvijek radio iz CWM-a. Svi su više manje isti i zasnivaju se na CWM. Koristiš onaj koji dobiješ sa 2ndInit Recovery Installer ili ručno. Koliko vidim Defy ne može imati pravi CWM jer ima lockan bootloader. U neku ruku je to dobro jer se teže može brickati, osim flashanjem SBF-a kojeg osobno izbjegavam. A i u sticky temi na Atrix forumu upozoravaju na opasnost flashanja SBF-a.

Citiraj:
- jel bilo koji rom može u bilo koji rom manager, il idu preferencije?
Neki romovi zahtijevaju određenu verziju CWM-a jer starije verzije ne podržavaju novu skriptu a novi CWM stariju. Mislim da sad svi osim stvarno starih romova podržavaju novu skriptu.

Citiraj:
- Jel trebam bekapirat prije flashanja?
Obavezno! Kad rootaš i instaliraš 2ndInit tj. recovery (CWM) napravi nandroid backup. To je image trenutnog roma.

Citiraj:
3. Treba li unlockat prije metanja novog roma? Jedino čula za 2nd init. Može koji dobronamjerni savjet?
Unlock bootloadera ili mobitela na sve mreže? Bootloader se ne može a ovo drugo ti valjda ne treba.

Dobronamjerni savjet: sve prouči više puta, napuni bateriju na 100%, prouči što i kako ako nešto krene krivo, nikad ne prekidaj proceduru, radi kad imaš vremena i opušteno...

Citiraj:
4. Gdje se u Defyju nalazi camera shutter sound, i kako se disejbla? Našla sam ovaj path:

Code:
 /system/media/audio/ui/camera_click.ogg
Šta s njim napravim? sam ga deletam?
Čini se da je to to. Bolje ga movaj negdje ali se da izvuči iz nekog roma ako ti baš zatreba.

Sretno

P.S.
Nakon rootanja većina stvari se može riješiti ručno bez flashanja iz recoverya. Jednostavno se otvori zip, pogleda kamo skripta kopira određene fileove, napravi se backup istih i onda pregazi s novima.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 01.04.2012. u 09:59.
LAcy je online   Reply With Quote