Citiraj:
Autor Chiron
čuj nije nitko nama kriv što živimo u retardiranoj državi.. što imamo male plaće.. kod njih je tehnika prejeftina za njihov standard i njima nije problem kupit.. i što je najbolje mogu kupit u istoj trgovini grafu starije generacije 2 mjeseca prije izlaska nove generacije i može vratit staru i uz nadoplatu kupit novu uz popust.. tako da ta tvoja plakanja nemaju smisla..bogu smo iza nogu, malo tržište, te se naši trgovci ponašaju kao da su na crnom tržištu jer mogu.. tako da se bezveze živciraš..
|
Ma frende ne živciram se uopće, već samo govorim da ne vidim smisao u tome da nam svake godine izbacuju novu seriju grafičkih. I onda naravno, u nama bude onu znatiželju kakva je ta nova serija, a pošto znaju dobro psihologiju gamera znaju da je šansa da velika većina ne ubode novu grafičku, jako jako mala. Tako da igraju na tu kartu, kartu naše ovisnosti. Ja si sad planiram uzet malo bolji model, i stvarno dok god mi bude pogonila igre bez problema i ne daj bože da mi pregori, nemam je namjeru OC-at neću kupovat novu. Potrudit ću se, da jedno 4-5 godina zadržim istu, jer ne vidim smisao u tome da svake godine idem u dućan po novu grafičku. Lani sam bio po 560Ti, ove godine ću si uzet ili 660 ili 670, i na tome ću i ostat neko vrijeme. Jer mi je stvarno glupo, da ja ko nezaposlen žicam starce ogromne pare za nešto što bi trebalo bit osjetno jeftinije. Pa nisu te grafičke od zlata, da im je cijena tolika, mogo bi komotno u zlatarnici kupit neki nakit za pare za koje dođe GTX680.
Kažem ne ljutim se, samo gledam u kakvom sam trenutno ja stanju, a i velika većina ljudi u zemlji si to ne može priuštit. 3/4 hrvata nema para za GTX680, tako da po meni to puno govori. Naravno da nije ista situacija u EU, ili Americi, pošto su tamo prihodi tj. plaće znatno veće njima je i znatno lakše kupovat si iz godine u godinu, nove grafičke i procesore i stalno osviježavat svoj tehnološki kutak. Kažem, dok mi Hrvati moramo kalkulirat, i razmišljat da kad kupujemo nešto da kupimo na određeno vrijeme, barem na period od 2-3 godine. Al pošto nam vele da ćemo i mi živjet bolje jer ulazimo u EU, s nestrpljenjem čekam te bolje dane i najbolje grafičke modele u mom pc kućištu.
klem@
ja se ne zajebavam, nakon ove serije radim pauzu najmanje 4 godine što se tiče kupnje grafičke matične procesora, bez obzira imo ja para ili ne, dok god me "roba" bude služila, neću kupovat novu.
zado sam si zadatak, da pomrsim planove kapitalističkim megalomanima.
mali korak za čovječanstvo, ali veliki za mene.