Citiraj:
Autor tutanjkamen
Evo mene zanima zasto ne mogu nigdje naci neki dopbar review za LC Power napajanja? Koje god da upisem u trazilicu nista pametno mi ne izbacuje. A vidim da se (kod nas) to napajanje stalno spominje kao best buy recimo
|
Razlog je vrlo jednostavan - korisnici koji uzimaju jeftinija napajanja ne zamaraju se previše mjerenjima osciloskopom i fluktuacijama napona. Bitno im je da napajanje radi i da nije odveć glasno u radu.
Citiraj:
Autor tutanjkamen
Fale mjerenja osciloskopom i rezultati fluktuacije napona pri razlicitim opterecenjima i overloadu. Inace, unutrasnjost je prilicno uredno poslozeno ali se vidi da su stedjeli jer su kondenzatori deklarirani za 85C, no tako je i u Corsair CX seriji. Nema niti navedene maksimalne izmjerene snage na 12V railu
|
Kao i svi ostali proizvođači u ovom cjenovnom razredu - cijena je najvažniji faktor. Što se izmjerenih vrijednosti tiče, one su unutar specifikacija i to je ljudima koji uzimaju ovakva napajanja jedino koliko-toliko bitno.
Inače, mnogi (vrlo poznati) recenzentski sajtovi koriste krive mjerne metode (mjerenje na pogrešnim kabelima, pod nepoznatim uvjetima itd.), pa su u skladu s time i rezultati dobiveni takvim metodama poprilično upitni (kao i doneseni zaključci i konačne ocjene).
Citiraj:
Autor tutanjkamen
Nist mi nije jasno. Deklarirano na samo 228W na 12V? Ocito ima vise cim moze HD4870x2 gurati na max. opterecenju, makar privremeno. Tim vise sto se nije ugasilo pod tolikim opterecenjem
|
Ništa čudno - upravo zato se i otvaraju napajanja kako bi se dobio uvid u potencijalne mogućnosti napajanja - u ovom slučaju, dijelovi zaduženi za reguliranje +12V raila su sposobni isporučiti daleko više od deklariranih 200-injak fata i to zapravo i nije neka novost u svijetu napajanja. Štoviše, nerijetko se događa da napajanja isporučuju znatno više snage od deklariranih vrijednosti, a razlog je vrlo jednostavan - korišteni dijelovi im to omogućuju.
BTW 460W model koji je kolega testirao je npr. u jednom trenutku "vukao" 560W iz zida ... što bi značilo da je napajanje ustvari davalo ~460W ukupne snage pri opterećenju (zbog ~82% efikasnosti na punom opterećenju). Ova informacija nestručnom oku vrlo lako pobjegne i opet se na temelju toga donesu krivi zaključci ...