16.04.2005., 01:25
|
|
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Uhh, o ovom sam bas neki dan razglabao s kolegom Linuxasem. Da istina je da Windowsi nisu bas olicenje kvalitetnog OS, svi pljuju po njima ali ih svi (vecina) koriste. Zasto? Pa zato sto su user friendly (dummies friendly?). Linux je super, divan i krasan, ali kao sto si ti rekao za AMD tako i za njega vrijedi da se bori protiv veceg i jaceg. U stvari bas bi se mogla fina paralala povuci AMD-Intel i Linux-MS. Linux je za obicnog korisnika jos uvijek previse slozen, MS nas je sve razmazio sa klikanjem next, next, finish sistemom. Sto se tice drivera, softwarea, igara tu su Windowsi u debeloj prednosti. Moram stati, sad sam vidio da sam krenuo u totalni OT.
Da slazem se s tobom da software koci razvoj cpu-a, i kao sto sam napisao mislim je Intelov put u 64 bita bio bolji, ali vidis sto se dogadja kad g/lameri diktiraju kamo ce ici razvoj.
Citiraj:
Originally posted by Bubba
O kojoj se to "velikoj" bazi softvera radi? Jedina (kvazi)relevantna a nezamijenjiva baza softvera na PC-u su igre.
Jedini problem je psiholoske naravi i neznanja korisnika koji se sluze iskljucivo Windblowsima. Firefox radi jednako dobro na Sunu, SGIju, Playstationu, Dreamcastu, Atariju, Amigi, Alphi i PC-u. Skype, Putty, Pine, Gimp, Scribus, Bittorrent, Openoffice, TeX, Bitchx, Acrobat, Blender... i jos tisuce GPL licenciranih programa takodjer.
Od surfanja Firefoxom, pisanmja u elmu i i radjenja publikacije u Scribusu na A500 do toga istog na 256 Itaniuma i 6 TB RAM-a me u prosijeku dijeli 3-4 komandne linije.
Ja problema s prelaskom ne vidim, osim u g/lamerima koji i koce bilo kakav napredak.
|
|
|
|