Citiraj:
Autor zgmmax
Malo citam u vezi tubeless-a na mtbru
I ta metoda opisana u ona dva jutjub filmica ( 1. i 2.) mi se cini OK i mislim da kada cu slagat tubeless da cu raditi po toj metodi 
|
maxx
ako ti ikaj znači moje iskustvo, nemoj raditi sa ovom metodom....
evo kako je išlo.
prije sam složio standardni geto tjubles sa 20" zračnicom a radio sam
ovom metodom.
na mojim mavic obručima sa TR gumama nisam trebao nikakav kompresor... samo sam stavio mljeko i uzeo pumpu i napumpao doma za 30 sekundi sve je bilo gotovo i odlično je dihtalo.
držalo 4 mjeseci te od nedavno nisam više čuo mljeko unutra što znači da se skorio i da ga treba nadoliti, u svo to vrijeme, trebao sam jednom nadopumpat gumu, što nije češče ni kod zračnice...
kada sam ispumpao gumu, skužio sam da mi ventil nemože maknuti jezgru, tj. da bi ulio mljeko trebam malo "odškrinuti" gumu i uliti ga.
još prije sam vidio ove filmiće tamo u zicovoj temi o tjublesu te sam pomislio kako bi sada mogao to napraviti i složiti sa auto ventilom (koji mora imati vanjski navoj da ga stegneš) te sam siguran što se budučnosti tiče
počeo sam standardno: očistio obruče (bilo je blata sa vanjske strane), osušio ih te uzeo (kvalitetan) duck tape...
isto kao i lik sa video: uzeo sam točno određenu dužinu, te sam čak obišao 2 kruga (2 i pol da budem točniji) i između ta 2 sloja smjestio ventil koji je imao još gume oko sebe da bolje dihta.
namjestio sam gumu ALI JOŠ NISAM ULIO MLJEKO, jer sam htio vidjeti koliko drži bez njega.
sam da napomenem kako ona prva, standardna, metoda je mogla bez mljeka izdržati isto kao i sa mljekom

, ali ovo NIKAKO nisam uspio napumpati doma sa pumpom, a uzmi u obzir da su guma i obruč prilično poznati jedan drugome, tj. da guma odlično nasjeda na obruč!
popizdio sam i sjeo u auto do inine benzinske, uzeo kompresor i JEDVA JEDVICE NAKON 5 MINUTA mučenja tamo na bengi napumpao sam gumu.....
naravno da je na 100213121213242 mjesta puštalo i da daktejp skupa sa ventilom i još kojom rupom na gumi (od prije) nije imalo šanse zadržati taj zrak...
došao sam doma, uzeo mljeko, ulio ga 1 deci (što je 0.2 više nego u standardnu verziju) otišao opet tamo, uzeo kompresor (opet nakon 5 minuta) napumpao gumu i brzo tresao mljeko unutra da zatvori sve rupe...
rezultat: gotovo 0.5 ako ne i više mljeka je iscurilo kroz sve te jebene rupe u daktejpu, ventilu i gumi da sam opet ostao bez mljeka u gumi i moram opet sve ispočetka!!
uglavnom, sljedeči put radim sljedeče:
uzimam 20" zračnicu sa francuskim ventilom koji može vadit jezgru i u 5 minuta slažem tjubles i boli me dalje za njega sljedečih 6 mjeseci! GG
samo moje iskustvo, možda tvoje bude bolje
PS: jako sam pedantan i temeljit, te sam onaj daktejp ljepio sat vremena centimetar po centimetar pazeči da sa svih strana ljepo sjedne i da nigdje nije zgužvan.... prilično sjeban posao moram priznat!