Citiraj:
Originally posted by daddo
OK glup sam... ali moje skromno elektrotehnicko znanje nalaze da svaki sklop ima odredjen otpor, tj. impedanciju ili admitanciju whatever...
ono sto si valjda htio reci da ta impedancija ne utjece (bitno) na performanse, tj. sam zvuk...
anyhow... tvrditi da pojačalo nema impedanciju (gdje je pojačalo nekakav elektronički sklop) nije baš neki statement.. IMHO...
|
e sad bi se moglo koje koplje slomiti... ma nisam ni ja neki elektroničar, ali pojačala imaju neku sitnu izlaznu impedanciju koja se (ja mislim) otklanja sa ubacivanjem negativne povratne veze i/ili nekim konstrukcijskim rješenjima. eh moj ruđeru, davno je to bilo...
pojačalo samo mijenja izlaznu snagu ovisno o otporu kojeg "vidi" na svojim izlazima, a ne ovisno o freq spektru kao što je slučaj kod zvučnika, tako da ne možeš reć da pojačalo, recimo bez tereta na izlazima, ima neku impedancu, ali izlazni otpor - to je već moguće... ako je otpor stavljen na izlaze pojačala konstantan - isporučena snaga, tj. količina snage će biti konstantna.
možda sam opet fulao, al kažem da nisam baš totalno svoj na svome kad je riječ o elektronici.