Citiraj:
Autor Deathclaw13
Sto se auta tice to bih isto ocekivao ako je vani kostao 10000€ za sto imas racun da ce mi na to naplatiti 25% pdv i 10% carine na zboj s pdv-om iako sam ga ja polovnog platio 6000€.
|
Citiraj:
Autor Deathclaw13
a da fanatik imalo cita s razumijevanjem sto ljudi pisu mozda bi zamijetio taj detalj da sam napisao da sam planirao s placanjem pdv-a, i da ocekujem da na auto platis pdv na cijenu koliko je auto kostao u ducanu
|
Ja savršeno dobro razumijem tematiku, za razliku od tebe. Opet miješaš kruške i jabuke i opet nisi u pravu ali i dalje drobiš.
Ako novi auto vani košta 10000 € a ti kupuješ rabljenog za 6000 €, naplatit će ti pdv + carinu na 6000 €, ne na 10000 €. Naime, oni imaju kataloge vrijednosti vozila po kojima se vode. Ako je tvoj račun sumnjivo nizak, okidaju ti po katalogu. Ako je tvoj račun viši od kataloške cijene, okidaju po tvom računu. Dvostruka mjerila al tako je.
U svakom slučaju, ljudi su radili po propisu, i progledali su ti kroz prste, a ti i dalje ljut na njih i cendraš tu ko curica.

Ako ti zakoni RH ne pašu (mada su manje-više isti kao u svim europskim zemljama), idi prosvjeduj na Markov trg ili emigriraj u zemlju Dembeliju gdje je sve savršeno i gdje su svi sretni.