Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 28.03.2012., 11:34   #6225
izekos
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
a očekivao sam nešto više basa, ovo je preslabo... kao da samo srednje čujem. Zvučnici su smješteni oko 20 cm od stražnjeg zida, desni je nekih 15 cm od bočnog zida, a lijevi nema bočnog zida, jer je ta strana otvorena, ali je zakrenut prema kutnoj garnituri. Nažalost drugčije ih ne mogu smjestiti, jer bi mi bili drito na prolazu i to ne bi izgledalo dobro. Ne slušam sakralnu glazbu, ali ono, fali nešto. Čuo sam Dali Concepte 6 i oni mi imaju puno više basa nego ovi 10.3.

Mislim da je taj opušteni bas, kako si ga nazvao, uistinu boljka wharfedale-a. Zvučnici i jesu spojeni trenutno u bi-amp, ali to ne pomaže, tj ja ne vidim neki napredak. Znam da je to bolje od bi-wiringa, ali problem je u tome što kad stavim Yamahu u Bi-amping mod, ne može mi zona 2 biti uključena, pa planiram zvučnike spojiti u bi-wiring, pošto već imam duple kablove. Ako netko zna da li ima kakva opcija da bude u bi-ampingu frontova i zona 2 uključena, molio bih da napiše, jer ja je ne vidim. Nije praktično stalno mijenjati postavke iz bi-ampinga u 7ch+zone 2, jer zona 2 i služi da bude nezavisna i da se pali posebno bez paljenja tv-a i displaya na receiveru.

Mini linija ili vintage ne dolaze u obzir, jer mi je osim radija izvor zvuka i tvix mp te streaming s kompa (napisao sam da je tvix digitalno i analogno spojen - analogno baš zbog zone 2), što mi je bitno prilikom kreiranja playlista i sličnog dok primjerice imam neke goste u blagavaoni.

Jean-Luc, hvala na podužem postu i trudu.

Mogu pravilno smjestiti sub, već imam planove razmještaja. Dakle nitko nema neku sugestiju koji sub kupiti, osim Wharfedale-ovog SX o kojem sam i razmišljao?
izekos je offline   Reply With Quote