Trenutno sam na F15e, originalna verzija biosa je bila f3. Sa f14 ploca ko da se pokusava ukljucit, ventilatori se ubrzavaju i usporavaju i cuje se 2 puta brzi klik i jedan sporiji al nije beep nego ko neko lupkanje. Sad bum doma probao sa nekim drugim napajanjem, al naponi na 12 V ne pada ispod 11.89 V sa F15e biosom se odmah boota
Evo kako stvari stoje, bio kod frenda, probali napajanje drugo i F14 bios, ista stvar. Stavimo njegovu nVidia GT240 i na F14 biosu proradi, kad se stisne gumb, jednom se to škljocanje čuje(to je valjda neki test zvučnika jer nema opisa toga u onom beep codu) i odmah beep, sve se pali, da se klokat, sam sad moram malo to proučit. čim stavim HD5770 opet se isto ponavlja, a čim je nVidia unutra radi kak spada. Šta bi ja sad trebao nabavit nVidijinu grafičku ?
Možda su napajanja preslaba ? ni ono frendovo nije neko kvalitetno, neko coloršit, 20 A na 12 V railu. ovo sam na internetu našao, topic vezan za moju matičnu i grafičke: it's not good to pair an ati radeon graphics card to a nvidia SLI chipset...
EDIT: Stavio grafu u drugi PCI-e slot, sad se normalno pali sve, al radi na ×8 a slot može ×16
Evo frend mi nudi za 180 kn ovo napajanje
http://www.k-mex.com/WebForms/Produc...tNo=0000000519 u ponedjeljak bu došo da vidimo oćel radit s tim napajanjem na prvom slotu.