Imam jedno pitanje, koje je možda glupo, ali kad sam se zadnji put tim bavio, bilo je davno i sjećam se nekih problema.
Dakle, nabavljam novi PC za ured, koji će zamjeniti starog koji vrti Win Me i to računalo će vjerojatno "u penziju". Ostala dva računala su na Win XP, od toga je jedno radno, drugo backup. Taj komp s Win Me služi kao "server" s podacima za ostale kompove. Dakle, sad je c: disk na tom kompu sharan i ostali kompovi pristupaju njemu, učitavaju i spremaju datoteke bez problema.
Na novom kompu će biti Win 7 Home Premium x64 (ili Prof/nije odlučeno def.) i na njemu također treba biti sharan C: ili D: disk i svaki komp iz mreže treba pristupiti njemu, učitati i zapisati datoteke bez ikakvog trzanja i pitanja za šifre i sl. Može li se to namjestiti u Win 7 tako bez problema? Ja sam namjerno kod sebe na laptopu složio sa šiframa i svim da samo ja mogu pristupit, pa mi se sad neda sve raskapat da to probam, ali se sjećam da je davno win xp komp tražio login na laptop sa sedmicom iako nije bilo tako namješteno.
Hvala