View Single Post
Staro 21.03.2012., 11:58   #257
scp
Premium
Moj komp

scp's Avatar

Datum registracije: Dec 2010
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
Nema više onog zooma što je super jer u RL mi nemamo skop u očima.
...
Jel nije ovo već 800 puta objasnjeno? Kad cete vise skuzit da taj ZOOM nije nikakvo BIONIČKO OKO, već simulacija realnosti. Budući da igraš na jednom monitoru nemas nikakav periferni vid. Zato kad developeri rade FPS igre (to vrijedi za SVAKI fps) moraju field of view "odmaknuti od ekrana" kako bi vidio sto vise oko sebe. To je zapravo nerealno, jer mete koje su u igri recimo 100 metara udaljene vidiš kao da su na 200 metara. Zato kad ciljas, igra sa tim zoomom simulira realnost i stvori sliku realne udaljenosti što je više nego prihvatljivo, zapravo, to je ono što se očekuje.
Budući da si i sam bio u vojsci kako kažeš reci mi jednu stvar. Kad hodas okolo i drzis AK47 u rukama, jel stalno vidis sliku cijele puske ispred sebe kao u FPS-ovima? Naravno da ne.
Bilo bi optimalno igrati kad bi igra konstantno bila u tom realnom zoom modeu, i kad bi svi imali 3 monitora sto bi im nudilo potpuni periferni vid. To bi onda bilo to za svaki FPS jer bi vidio sve oko sebe i imao realnu sliku udaljenosti u igri.

A to sto kazes da sniperi imaju više smisla nema nikakve veze sa tim zoomom, već dizajnom igre. Nema nikakvog swaya kad ciljas puskom pa je jednostavno prelagano skinuti nekoga preko cijele mape. Mape su također premale i sl.

Prodaje:
1.

Zadnje izmijenjeno od: scp. 21.03.2012. u 12:10.
scp je offline   Reply With Quote