Citiraj:
Autor frikec
Imam laserski printer u kojem se toner "rasuo" i unutrasnjost treba ocistiti od crnila. S obzirom da je ispuhivanje dosta skupo, a kompresor imam zanima me jel to moguce izvesti u kucnoj radinosti?
|
Svasta je moguce, samo, ne obavezno
zdravo ili prakticno za zivotnu okolinu.
Citiraj:
Autor frikec
Odnosno excuse za visoke cijene ispuhivanja je taj da je to crnilo jako kancerogeno
|
Nece te doci glave uz razumniju zastitu, jedino, nije bas nesto sto bi zelio previse udisati. Posebno ne u prostoriji gdje je preveliko pokretanje zraka, sto je ujedno i najgore mjesto za ciscenje. Usisavanje uz neopremljenu relikviju moze priskrbiti i pirotehnicki dozivljaj, no, vjerujem di si vec proucio osnovna upozorenja kod ciscenja tonera.
Citiraj:
Autor frikec
I naravno u slucaju da je koliki je problem odnjeti printer negdje na otvoreno i pregaziti ga kompresorom? 
|
Ekoloski neprijateljska radnja, ali dobro, recimo da ides na ustedu. Prvo bi ga morao odbaciti do nekog smetlista ili otpada, pa da radnja ispuhivanja barem bude u nekom savjesti laksem prihvatljivijem okruzenju. Samo, gdje ces tamo dobiti soka za kompresor? Osim, ako nekog kuma na otpadu zamolis da ti posudi malo struje.
Ima jedan nacin u najlon + dvije osobe + vodeni + Hepa + otvoreni prostor do kuce + maska + rukavice... ALI >
ako se stvarno rasuo u prilicnom obimu kako pises, radije bih platio da mi netko drugi ocisti. Ali, ako naplacuju, onda hocu znati to rade odgovorno prema okolisu, a ne u prvom dvoriste iza firme. Prva pomisao na ciscenje koje zelis preduzeti, odbojno mi je cisto zbog sebicnosti. Posebno me odbija naknadno ciscenje opreme s kojom bi preduzeo ciscenje printera. Ne zelim to ispirati, ne zelim istresati... ma cirkus. No, ne gledaju svi jednako, pa ti sam odluci.