Citiraj:
Autor W.Digital
Nevjerovatno je kakve su sve podatke, slike i informacije iz privatnog života ljudi sposobni postaviti na društvene mreže, ali kad se okači prilično banalan podatak - njihov broj telefona - nastaje panika.
|
U prvoj verziji Imenika.hr misim da je tu bio i jmbg (nisam siguran) te oib koje su kasnije maknuli.
Ako si "ti" svojevoljno stavio podatke na drustvene mreze pa te zasipaju spamom OK, ko ti kriv, ali Imenik.hr prikuplja moje podatke od operatera mimo moje volje!
Nisam zvao i zalio se Imenik.hr nego operateru koji je ustupio moje podatke. U ugovoru stavka glasi "da li dozvoljavam pretragu tel. broja" koju i da sam dozvolio, to se ne odnosi na ustupanje podataka trecim osobama!!!
Niti imam facebook, niti je igdje moguce pronaci moje podatke da sam ih sam stavio.
Ako sam ja providerima izricito zabranio ili nisam dozvolio objavu mojih podataka, nemaju ih oni sta drugima ustupati.
Bez obzira koji su moji osobni razlozi, ili me puko smo ćeif ... jednostavno ne zelim i gotovo. Iako je rijec o bezazlenim podacima, stvar je principa. Namam se kome sta pravdati za takav stav;
Pogotovo ne privatniku koji na racun toga
MOZDA CAK I bazira svoje poslovanje. Mislim da to nije uredu.
EDIT:
Citiraj:
Što se tiče pitanja uvezi utaje kontakta - ponavljam po 1000 put - Utaju broja je potrebno zatražiti od svog operatera. Mi možemo obrisati kontakt kod nas u Imeniku, ali to zaista nema nikakave koristi jer će sutra opet doći isti kontakt od operatera (ako ga tamo nisu obrisali). Sustav je uređen tako da mi automatski svakih 24 ili 48 sati dobivamo ažurirane baze od cca 20-tak operatera i ako operater pošalje broj mi ga moramo objaviti.
|
Izvor: Imenik.hr forum, post njihovog operatera/moderatora