View Single Post
Staro 19.03.2012., 22:36   #21
ArmagedonOP
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Osobni podatak ???

Gledam cijeli slučaj i pratim na netu što se piše o ovom problemu. Uglavnom netko je odradio savršeni PR za imenik.hr iskoristivši nepismenost i neinformiranost naše nacije.

Pojam javan i polujavan podatak ??? (kakav je to??), ja sam napisao ovaj post javno i sad ću zabraniti da ga netko linka ili prenese na drugom sajtu ??? Kako bi to mogao napraviti ??

HECKERI će zlorabiti podatke objavljenje ne imenik.hr-u, tko im je dao pravo da objave moje osobne podatke na imenik.hr-u... Niz takvih glupih pitanja i ne uključivanja mozga i osnovne logike, o zakonima i sličnim pitanjima neću ni postavljati pitanja...

Uglavnom ono što su objavili izgleda da je bio dobar marketninški trik, vijest su penjeli svi mediji i nekoliko dana su bili glavna vijest.

Realno, trgovačka društva, vlasnici i odgovorne osobe prilikom otvaranja moraju platiti oglas i narodnim novinama da bi proglasiti svoje podatke JAVNIM. Time ulaze u JAVNU KNJIGU koja mora biti dostupna svim građanima bez ikakvih zapreka pristupa i ako se prenese u izvornom obliku nitko nije napravio nikakav prekršaj.

To je i bio dio antikoruptivne kampanje da se zna tko stvarno stoji iza koje firme...

Imenik ... u svakoj uređenoj državi postoji centralni imenik i zakon o elektroničkim komunikacijama propisuje baš to.
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/340018.html
Tu lijepo piše da je telekom operater dužan voditi evidenciju korisnika i dobiti privolu za objavu u javnom imeniku..., ako je netko zaribao onda su to telekom operateri.

Sad o elementarnoj logici...
Postoji preko 15 telekom operatera, koji od njih bi obavljao poslove imenika???
Dali bi HT ili Tele2 dao VIPnetu podatke o svojim korisnicima?
ArmagedonOP je offline   Reply With Quote