Citiraj:
Autor KorisNick
Gle ekonomija me ne zanima, koliko HR ima ekonomskih stručnjaka, pa vidi malo u kakvom nam se stanju zemlja nalazi a sve vrvi od znalaca. Te teorije ekonomske politike, me stvarno ne zanimaju, ono što mene zanima je praksa. A praksa kaže sljedeće, prosiječna plaća 5500kn, high end grafička 6000kn! Ma to ću kupit, kad se rodim ko RockFeler i kad mi novac ne bude predstavljao problem. Nisam škrt, već razuman, a razum mi kaže da nam živima deru kožu s leđa. Zato, rađe ću se držat donjeg sloja grafičkih, a kako su krenuli uskoro ću kupovat samo one grafičke koje ću imat skupa s procesorom u segmentu. 
|
hm svaki proizvod ima svog kupca, nekome je skupa grafička od 5000kn nekome nije, a to što ti razum govori da nam deru kožu...ha jebiga nemoj kupit pa ti neće oderat kožu

. Ima kartica od 200 -5000kn. Može slobodno kupit tko hoće karticu u nižem cjenovnom razredu. Svatko će si kupit ono što može ili čime će zadovoljit vsoje potrebe. Cijena je takva kakva je i mijenja se tek ako je potražnja premala ili te konkurencija malo zezne.
Tržište kartica samo usporedi s identičnom situacijom našeg tržišta mobilne telefonije prije dolaska Tele2. Tvoj razum bi reko da nam deru kožu, cijene nisu išle dolje i svi su koristili skupe usluge i trošili koliko su mogli putem bonova ili imali skupe pretplate. Pojavio se tele2 koji je unio kaos i drastično utjecao snižavanje cijena što su ostali operateri morali pratiti.
Tako je i s karticama. Pošto nema nekog trećeg igrača, gledaš što ti odgovara od postojeće ponude u određenom cjenovnom rangu i svi sretni i zadovoljni

.
Ili natjeraš 50 milijuna potrošača ( ili kolko već ) da ne kupuju kartice

i tako utječu na cijenu . Svaka čast ako uspiješ u tome