Citiraj:
Autor Pupo
Daj nevaljaj gluposti, 2500kn za top procesor? U kojoj to trgovini da i ja kupim! Da negovorim o X procesorima...
|
Mislio sam na i5 i i7 za mene su to top procesori, jedini jači su oni za servere i oni extremni šestojezgraši, naravno da njih nisam računo.
Meni nema smisla ni za njih davat 1000 eurića, jer to je neisplativo. Tolike pare davat za jedan proizvod, je besmisleno. Ne očekujem da će se svi složit sa mnom, al ja u tome ne vidim smisao.
U kojoj trgovini, u bilo koju trgovinu odi i kupit ćeš vrhunski proc za 2500 kuna. Tržište grafičkih je sve bezobraznije, i ne bih se začudio da za koju godinu cijene grafičkih budu i po 10.000 kuna! Zašto? Zato jer smo mi glupi, i kupujemo njihove precijenjene proizvode!
Citiraj:
Autor Ordem
iskreno se nadam da ne studiras ekonomiju 
|
Gle ekonomija me ne zanima, koliko HR ima ekonomskih stručnjaka, pa vidi malo u kakvom nam se stanju zemlja nalazi a sve vrvi od znalaca. Te teorije ekonomske politike, me stvarno ne zanimaju, ono što mene zanima je praksa. A praksa kaže sljedeće, prosiječna plaća 5500kn, high end grafička 6000kn! Ma to ću kupit, kad se rodim ko RockFeler i kad mi novac ne bude predstavljao problem. Nisam škrt, već razuman, a razum mi kaže da nam živima deru kožu s leđa. Zato, rađe ću se držat donjeg sloja grafičkih, a kako su krenuli uskoro ću kupovat samo one grafičke koje ću imat skupa s procesorom u segmentu.
Citiraj:
Autor klem
Odgovor je vrlo jednostavan. Cilj obje tvrtke je zadovoljavanje potrošača i ostvarivanje profita. Visina cijene proizvoda je određena konkurencijskom ponudom..a na žalost potrošača ponuda je svedena na proizvode iz samo dvije tvrtke, tako da je i cijena visoka jer može bit visoka  . Ali pri toj cijeni kao što se može vidjet prodaju se sve kartice bez obzira na cijenu tako se iz toga može zaključiti da su i potrošači zadovoljni koliko god mi trubili da su cijene visoke. Činjenica je da se nove kartice i AMD-a i nvidie odlično prodaje i da nestaju s cjenika praktički isti tren kad se i pojave u prodavaonicama  .
Da potrošači nisu zadovoljni ne bi ni kupovali kartice od preko 500 $, ta bi se cijena spustila u slučaju ne dovoljno prodanih proizvoda. Jednostavno zakon ponude i potražnje i nedostatak konkurencije.
Napravi proizvod i stavi mu max cijenu s kojom će potrošači biti zadovoljni i po kojoj će se prodati u velikim količinama. Ovaj mali postotak šta se buni i govori da su velike cijene nažalost je premalen u odnosu na prodaju kartica po visokim cijenama  .
|
Pa slažem se, glavni kriavac za ovakve lihvarske cijene smo mi, kupci! Dok god masovno kupujemo te precijenjene proizvode, oni će nam masovno gulit kožu s leđa.
Mislim to nije tako ni loše, ako te pali taj mazohistički odnos.