Citiraj:
Originally posted by A-V
Pitanje: ako je PCI ventilator tako postavljen zar se nece onda ''tuci'' sa ventom od same graficke - naime onaj od graficke puse prema grafickoj a ovaj ispod nje vuce zrak od nje? Zar nece tada izmedju grafe i PCI venta nastati neki vakum pa vent od graficke nece dobivati dovoljno hladnog zraka kojeg upuhuje na cip? Nema mi to bas smisla...
Jos jedno pitanje - da li je ovaj PCI vent zatvoren u plasticnom kucistu koje usmjeruje zrak u onaj otvor za konektore od slot kartica izvan kucista ili ga samo tjera ''ispod sebe''?
|
PCI vent koji ja imam je zatvoren i vuce topli zrak te ga ispuhuje van iz kucista.
Ovaj vent na grafickoj puse u pasivac ispog njega.Iznad pasivca (pored ventilatora) je "ploca" koja zadrzava i usmjerava zrak (koji ventilator puse) po "rebrima" pasivca. Unatoc tome kada stavis prst na pasivac vidjet ces da je isti topal dakle generira toplinu. S ovim ventilatorom ispod odvlacis taj topli zrak izvan kucista pa ovaj ventilator na grafickoj ne upuhuje taj topli zrak nazad vec hladni zrak ciju mu dostupnost osigurava ventilator na bocnoj strani kucista koji upuhuje zrak. Isti usput puse i na pasivce od memorije pa hladi i nju (u nekoj mjeri) ali i ostale okolne komponente.